MILOŠ TEODOSIĆ ZA KURIR: Ne može nam niko ništa!
Foto: Dado Đilas

Intervju, kapiten Srbije

MILOŠ TEODOSIĆ ZA KURIR: Ne može nam niko ništa!

Košarka -

Osećam podršku Srbije, publike koja razume košarku. Ne pratim rivale, od nas sve zavisi. Olimpijske igre su veliki motiv, kaže kapiten „orlova“

Orlovi zreli za Rio! Posle tri pripremne pobede, košarkaši Srbije pokazali su moć pred Olimpijske kvalifikacije u Beogradu, a Miloš Teodosić da je pravi vođa tima. U kojoj meri si zadovoljan dosadašnjim delom priprema i formom u kojoj se nalazite ti i ekipa?- Zadovoljan sam, mada je to pitanje za selektora. Najvažnije je da on bude zadovoljan i da ispunjavamo sve što je planom rada zacrtano. Odigrali smo jake utakmice protiv Francuske i Grčke i pokazali da ćemo maksimalno ozbiljno ući u kvalifikacioni turnir. Vremena za pripremu nije bilo mnogo, ali mi se odlično poznajemo i sigurno je da ćemo imati veliki motiv da izborimo plasman na Olimpijske igre.Već na pripremnim mečevima Arena je bila puna. Očekuješ li da na turniru dobijete vetar u leđa od 20.000 navijača na svakom meču?- Očekujem, naravno. Pozivam navijače da dođu u velikom broju i pomognu nam. Jednostavno, moramo iskoristiti prednost domaćeg terena. Publika u Srbiji razume košarku i voli je, pa sam siguran da i oni žele košarkašku reprezentaciju na Olimpijskim igrama posle dužeg vremena.Je l‘ pratiš rezultate rivala s kojim igramo u kvalifikacijama? Ko ti se čini kao najjači rival?- Iskreno, ne pratim previše. Mišljenja sam da najviše treba da gledamo sebe, a tu je i stručni štab da nam pripremi utakmicu. Oni to i čine i tek ćemo se do detalja upoznati s igrom svakog rivala. Mislim da je do nas sve, ako mi budemo pokazali sve što znamo, ostvarićemo cilj bez obzira na rivale.Mnogi već pričaju da je Srbija u Riju, je l‘ vas plaši atmosfera kao da smo već pobednici?- Nismo pobednici turnira i ne treba da se stvara takva atmosfera. Predstoji nam mnogo borbe i opuštanja ne sme da bude. Ne volim da pričamo ni o Riju, jer se još nismo plasirali.Uskoro počinje i tvoj kamp TEO4. Koja je poruka deci koja dolaze od 10. jula na Srebrno jezero?- Uživajte u košarci i učite je, a mi ćemo vam pomoći da to radite u odličnim uslovima. To je poruka. To i jeste cilj kampa TEO4. Stvorili smo uslove za stvaranje nekih novih šampiona i verujte mi da jedva čekam otvaranje kampa, koje je 10, odnosno 11. jula. Videćete i sami kako izgleda, pa ćete dati svoj sud. Mislim da smo uradili odličan posao, ali tek nam predstoji rad sa decom. Otvorena je i peta smena kampa zbog velikog interesovanja. Nadam se da će neki novi klinci postati šampioni, a onda i umeti da vrate košarci deo onoga što im je dala. U svakom slučaju, vidimo se na Srebrnom jezeru.

Fudbal posle košarkeGLEDAM SVE MEČEVE EURA 2016.Trenutno je aktuelan i Euro u fudbalu. Je l‘ te to zanima, da li pratiš utakmice i za koga navijaš?- Zanima me, pratim. Nemam tim za koji navijam. Uvek navijam za Srbiju, samo i jedino, a ove ostale pratim. Biće interesantno. Nema više Španaca, ali Nemci i Francuzi su ozbiljni kandidati. Iz drugog plana vrebaju Italija i Belgija, videćemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track