ĐILASOVO PISMO PARTIZANU: Razmislite u kom takmičenju hoćete da se takmičite
Foto: Beta

KSS pozvao crno-bele da se preispitaju

ĐILASOVO PISMO PARTIZANU: Razmislite u kom takmičenju hoćete da se takmičite

Košarka -

Košarkaški savez Srbije (KSS) apelovao je na čelnike Partizana da još jednom razmotre u kom medjunarodnom takmičenju će klub nastupati naredne sezone.

Košarkaški klub Partizan je pre dva meseca odlučio da naredne sezone nastupa u Evrokupu, ali je KSS pozvao crno-bele da razmotri da li će igrati u tom takmičenju ili Fibinoj Ligi šampiona.

"Poštujem vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za nastup u Evrokupu, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U međuvremenu su od učešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje u kom će takmičenju na kraju učestvovati njihovi klubovi", navodi se u pismu KSS koje je potpisao predsednik Dragan Đilas.

Košarkaški savez navodi da je pitanje da li će se i u kom sastavu održati Evrokup, jer su poziv za nastup u tom takmičenju dobile "neke ekipe koje su po kvalitetu daleko ispod ostalih".

"Fiba Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra", navodi se u pismu.

KSS je u skladu sa odlukom Borda Fiba Evrope iz aprila suspendovao Partizan iz članstva u organizaciji, što prema oceni Đilasa, "nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome".

"Partizan u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo. I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor Fibe i ECA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevaziđemo", navodi se u pismu.

Žrebom u Barseloni početkom jula odlučeno je da će Partizan u Evrokupu igrati u Grupi B sa Himkijem, Albom, Bilbaom, Lijetuvos Ritasom i Kantuom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track