IGRAO KAO NADUVAN: Bivši plej Zvezde Markus Vilijams koban po Partizan
Foto: Saša Pavlić

U transu

IGRAO KAO NADUVAN: Bivši plej Zvezde Markus Vilijams koban po Partizan

Košarka -

Ključnih šest poena Markus Vilijams u dresu Budućnosti maltene sam naneo prvi poraz crno-belima u ABA ligi i tako podsetio na dane kada je bio pozitivan na marihuanu

Do meča s Partizanom bio je među gorima u ekipi Budućnosti, trener Vlado Šćepanović čak je hteo da ga šutne iz ekipe, a onda - Markus Vilijams je maltene sam naneo prvi poraz crno-belima ove sezone u ABA ligi - 64:61.Bivši plejmejker Crvene zvezde je u poslednjem minutu derbija u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu postigao šest poena za Podgoričane, od kojih je ključna bila trojka uz izboreno slobodno bacanje. Navijači su se našalili da se ponovo naduvao, aludirajući na to što je pre dve godine bio pozitivan na marihuanu.

Neporaženi... Vilijams čuva Budućnost na vrhu
Neporaženi... Vilijams čuva Budućnost na vrhu

Na pitanje da li je na ovom meču igrao za Zvezdu, junak pobede nad Partizanom bio je skroman:- Nije bilo ništa lično, ali drago mi je što smo pobedili. Znamo kakve su ove utakmice, ovo je Partizan, atmosfera je legendarna, a igrala su dva neporažena tima. Bilo je uspona i padova za nas, a posebno smo podbacili u drugoj četvrtini. Ipak, u drugom poluvremenu smo se koncentrisali, usporili ih i dobili. Smatram da smo zasluženo slavili u Beogradu.Budućnost je ostala neporažena u ABA ligi, a kapiten crno-belih Novica Veličković ne krije da mu je teško pao prvi poraz Partizana u regionalnom takmičenju.

- Idemo dalje, nema tugovanja. Nema da razmišljaš o serijama, ako visoko poletiš, uglavnom te dobije neko od koga to najmanje očekuješ. Ako posle poraza tuguješ, nećeš dobiti nikog do kraja. Moramo da budemo mentalno jaki. Bole porazi u poslednjim sekundama. Možda i mi dobijemo dole u Podgorici, dobili smo ove sezone sve neizvesne završnice, nemamo pravo da se žalimo - rekao je Novica Veličković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track