Obradović napušta Panatinaikos
Foto: REUTERS

posle 13 godina

Obradović napušta Panatinaikos

Košarka -
Da li je normalno da trener ostane 13 godina u jednom klubu? Nisam ja taj koji donosi odluku. Volim Panatinaikos i sa njim imam odnos koji je potpuno iznad tipične relacije trener - klub, rekao je Obradović

ATINA - Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović najavio je da će po završetku sezone napustiti atinski Panatinaikos posle 13 godina.

"Zeleni" su na svom terenu savladali najvećeg rivala Olimpijakos sa 94:84 i izjednačili na 2:2 u finalu grčkog plej-ofa.

"Mislim da mi je ovo bio poslednji meč u olimpijskoj dvorani. Ni u jednom momentu se nije postavljalo pitanje da li ja želim da ostanem. Nije važno ni to da li ćemo osvojiti titulu, sezona se već sada može nazvati uspešnom", kazao je Obradović novinarima grčkih medija posle utakmice.

On je sa Panatinaikosom pet puta bio prvak Evrope, a 11 puta pod njegovim vođstvom "zeleni" su osvajali šampionat Grčke.

"Da li je normalno da trener ostane 13 godina u jednom klubu? Nisam ja taj koji donosi odluku. Volim Panatinaikos i sa njim imam odnos koji je potpuno iznad tipične relacije trener - klub", objasnio je nekadašnji selektor Jugoslavije.

Pre Panatinaikosa, Obradović je sa velikim uspehom vodio Partizan, Huventud, Real Madrid i Beneton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track