Leteće perje u duelu petlova i orlova

Leteće perje u duelu petlova i orlova

Fudbal -
Fudbaleri Srbije večeras u Remsu igraju prijateljski meč protiv ekipe Francuske

Miha podelio zadatke.Selektor Srbije Siniša Mihajlović za današnji duel s Francuskom najavio je značajno izmenjen sastav u odnosu na tim koji je poražen od Španije u Sent Galenu. Meč u Remsu dugo će pamtiti dvojac Crvene zvezde Maksimović - Mladenović jer će, prema priznanju selektora, dobiti priliku da debituju.

- Trener uvek pokušava da igrače uklopi u sistem. Što se tiče odbrane, ima neke razlike, dok je u sredini terena neće biti, jer Kolarov i Basta u klubovima deluju kao igrači veznog reda. Najteže je uklopiti odbranu - svaka, pa i najmanja nedoumica tu može dovesti do greške. Radimo i očekujem da ćemo do početka kvalifikacija biti spremni - kaže Mihajlović.

Kada je reč o postavci na terenu, koja se često naglašava u analizama timova i utakmica, Mihajlović ističe skrivene faktore.

- Niko nije pobedio jer je igrao u ovom ili onom sistemu. Najvažnija je glava, tek posle toga idu trčanje, taktička i tehnička priprema. Problem je što imamo malo vremena, a mnogo novih informacija za igrače. Zato će dobiti i domaće zadatke, čime ćemo uštedeti na vremenu.Od srpskih reprezentativaca koji su igrali s Francuskom na Marakani 2009. godine samo će Ivanović istrčati na stadion u Remsu.

- Francuzi su tim koji u svako takmičenje ulaze da bi ga osvojili. Mi radimo, a mislim da nam mečevi sa ovakvim timovima mnogo znače - rekao je Branislav Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov kaže da su mu dobro poznati kvaliteti dvojice francuskih reprezentativaca Nasrija i Klišija.

- Ovo je jaka reprezentacija, ima mlade igrače, ali sa mnogo iskustva, jer igraju u dobrim timovima. Sa mnom u ekipi igraju Samir Nasri i Gael Kliši. To su odlični fudbaleri, ali nadam se da se u četvrtak neće istaći - rekao je Aleksandar Kolarov.

I Đoković na stadionuVečerašnjoj utakmici trebalo bi da prisustvuje i Novak Đoković - najbolji svetski teniser danas je slobodan na Rolan Garosu i očekuje se da će doći u Rems, koji je udaljen oko 100 kilometara od Pariza.- Daću sve od sebe da stignem do Remsa - rekao je Đoković za B92.

Zanimljivosti o okršajima Srbije i Francuske (10:10)- Branislav Ivanović pogodio mrežu Stiva Mandande 10. septembra 2008. na Sen Deniju, Srbija poražena sa 2:1. Igrali i Z. Tošić i Janković.- Golman Francuske Igo Lori skrivio penal nad Nikolom Žigićem, koji je realizovao Nenad Milijaš 9. septembra 2009.- Poslednji put smo se radovali pobedi protiv Francuske 19.11.1988, sa 3:2 na stadionu JNA.- Današnji predsednik UEFA Mišel Platini poslednji je selektor Francuske koji je poražen od naše reprezentacije.- Platini je najbolji strelac u međusobnim duelima. Na dva meča postigao je pet golova, a Vahid Musemić tri.- Siniša Mihajlović poražen kao igrač sa 3:0 na prijateljskom meču 20. novembra 2002. godine u Parizu.- Loran Blan igrao 0:0 protiv Jugoslavije 29. aprila 1989. godine.- Najubedljivija pobeda ostvarena 24. aprila 1968, kad su plavi pobedili sa 5:1, golovima Ilije Petkovića (2), Vahida Musemića (2) i Dragana Džajića.

Poslednjih pet mečevaSRBIJAŠpanija - Srbija 2:0Kipar - Srbija0:0Srbija - Jermenija2:0Honduras - Srbija2:0Meksiko - Srbija2:0FRANUCKAFrancuska - BiH1:1Francuska - SAD 1:0Francuska - Belgija 0:0Nemačka - Francuska1:2Francuska - Island 3:2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track