(VIDEO) PARTIZAN JE MEGA: Crno-beli u srpskom derbiju upisali osmi trijumf u ABA ligi
Foto: Saša Pavlić

Radost za Grobare

(VIDEO) PARTIZAN JE MEGA: Crno-beli u srpskom derbiju upisali osmi trijumf u ABA ligi

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali ekipu Mega Leksa 86:79 u srpskom derbiju u okviru 11. kola regionalne ABA lige

1 / 6 Foto: Saša Pavlić

Najefikasniji u Partizanu bio je Stefan Birčević sa 15 poena, dok je Vilijam Hečer postigao 14. Uroš Luković doprineo je pobedi sa 12 poena i 10 skokova, dok je Vanja Marinković dao 10 poena.Najefikasniji u Megi bili su Ognjen Jaramaz sa 16 i Rade Zagorac sa 14 poena.Ovo je Partizanu bila osma pobeda u sezoni i sada je treći na tabeli. Mega je pretrpela sedmi poraz.

Mega je bolje počela i na startu je vodila 8:2. Na polovini prve deonice Mega ima 3 poena viška, iako je Partizan ubacio dve vezane trojke. Domaći tim, imao nekoliko izgubljenih lopti. Na semaforu je 15:12, a Milojević je zatražio minut odmora. Dva i po minuta pre kraja prve deonice, Partizan je izjednačio (17:17), ali je vođstvo Megi trojkama vratio Zagorac (23:19). Gosti su prvi deo igre završili rezultatom (26:20)

Druga četvrtina

Partizan ne uspeva da povede, a Mega trojkama čuva prednost koja iznosi 3 do 6 poena. Mega je dobra u šutu za tri poena 5 od 13, dok je Partizan iz osam pokušaja ubacio samo dva. Na polovini druge četvrtine, Partizan je posle trojke Ratkovice uspeo da povede (32:31), prvi put od početka meča kada je bilo 2:0.

Dva minuta pre poluvremena Partizan je prvi put imao 3 poena prednosti, ali je sve too trajalo vrlo kratko, pošto je Jaramaz trojkom izjednačio na 40:40. Do kraja poluvremena pogodili su Hečer za dva i Kaba sa penala, za konačnih 42:42.

Treća četvrtina

Drugo poluvreme počelo je trojkom Mušidija.Hečer je na isteku trećeg minuta pogodio prve poene Partizana u nastavku, a zaostatak domaćeg tima u tom momentu je bio tri poena (44:47). Partizan je od tog momenta zaigrao agresivnije, Luković je počeo da poentira, a posle osvojene lopte i koša u kontri crno beli su na kratko poveli 53:51. Od tada se igra poen po poen.

Minut i po pre kraja četvrtine, Partizan je posle trojke Birčevića došao do u tom trenutku maksimalnih plus 4 (58:54). Nakon toga je Kaba napravio nesportski faul, pa je Partizan na isteku treće deonice vodio 62:57.

Četvrta četvrtina

Partizan odbija napade Mege. Posle 4 minuta igre u poslednjem kvartalu, tim trenera Džikića je imao 6 poena prednosti. Do njih je došao dobrom odbranom i skokom u napadu, a tim u nastavku predvodi Uroš Luković.Nešto manje od 4 minuta pre kraja, Partizan je stekao do tada najveću prednost, posle trojke Birčevića. U ovom delu meča razlika se kretala od 3 do 7 poena na strani Partizana.

Dva i po minuta pre kraja Birčević je napravio peti faul, a Partizan je odbio napad Mege ztojkom Andrića za 81:75. Mega je posle koša Kabe uz faul, opet prišla na 3 razlike, ali je Hečer trojkom sa više od 7 metara uveo Partizan u poslednji minut sa 84:78. Do kraja meča sve je za tim trenera Džikića bilo rutinska stvar.

Na kraju pobeda crno-belih 86:79.

Tok utakmice

Partizan ima sedam pobeda, a Mega ima četiri.Mega i Partizan su do sada šest puta igrali u Jadranskoj ligi, a ekipa iz Sremske Mitrovice ostvarila je dve pobede. Poslednji put igrali su prošle sezone, kada je Mega posle velikog preokreta nadoknadila 18 poena zaostatka i pobedila. Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao nada se da su njegovi košarkaši naučili da nikoga ne potcenjuju pred duel sa Mega Leksom u 11. kolu ABA lige.

"Mega Leks ima kvalitet na svakoj poziciji. Rasterećeni su, svi najvažniji igrači već znaju svoj sledeći korak, što je i najvažnije u njihovim karijerama u ovom momentu. Nadam se sa smo mi naučili da nijednog protivnika ne smemo da potcenimo, jer nam to kvalitet ne dozvoljava, niti će se protivnici pobeđivati sami. Pozivam navijače da dođu u što većem broju na sutrašnji meč", rekao je Džikić za sajt kluba.

Mihailo Andrić je kazao da njegov tim mora da ima veliku želju da pobedi.

"Mega ima odličan tim sa mnogo kvalitetnih igrača koji će sigurno dati sve od sebe. Mi na to moramo da odgovorimo sa još većom željom i maksimalnom koncentracijom od početka do kraja utakmice", rekao je Andrić.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da ekipa mora da odigra kvalitetno u utakmici protiv Partizana, da bi mogla da se nada iznenađenju i pobedi.

"Partizan je izuzetno kvalitetna ekipa sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca, dobrih stranaca i talentovanih mladih igrača. Očekuje nas veoma težak zadatak u subotu. Moramo da odigramo veoma kvalitetno u oba pravca da bismo mogli da se nadamo iznenađenju i pobedi koja bi mnogo značila našoj mladoj ekipi", rekao je Milojević za klupski sajt.

Milojević neće moći da računa na povređenog Ognjena Čarapića. Košarkaš Mege Đorđe Simeunović rekao je da će njegova ekipa protiv Partizana pokušati da nastavi sa podizanjem forme.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, igraćemo na verovatno najtežem domaćem terenu u ABA ligi. U prethodnim mečevima smo podigli igru i formu i pokušaćemo da nastavimo sa time i protiv Partizana. Uz punu koncentraciju od prvog minuta i agresivnu igru u odbrani, nadam se da možemo da dođemo do velike pobede kojom bismo dodatno podigli samopouzdanje pred mečeve koji slede", rekao je Simeunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track