Dvanaesti Memorijal "Haris Brkić"

Za vikend u Hali sportova na Novom Beogradu

Dvanaesti Memorijal "Haris Brkić"

Košarka -
Učesnici turnira su ekipe mlađih kategorija , Bosne, Boraca, Partizana i Budućnosti, klubova za koje je Brkić igrao

Narednog vikenda će u novobeogradskoj Hali sportova biti održan 12. Memorijalni turnir "Haris Brkić". U znak sećanja na tragično nastradalog košarkaša, za trofej će se boriti mlađe kategorije klubova za koje je Brkić igrao.Memorijal „Haris Brkić” jedan je od najkvalitetnijih turnira mlađih kategorija koji se organizuje na našim prostorima. Do sada je organizovan jedanaest puta u konkurenciji pionira i kadeta. Prva četiri turnira održana su na otvorenim terenima našeg KK Partizan na Kalemegdanu. Od 2004. godine turnir ima internacionalni karakter, a učesnici su klubovi u kojima je Haris igrao tokom karijere, Bosna, Borac, Partizan i Budućnost.

Utakmice će se igrati u novobeogradskoj Hali sportova, polufinala u subotu u terminima od 15:00 Partizan mts – Budućnost (Podgorica) i 17:00Borac Čačak – Bosna (Sarajevo) , a u nedelju u istim terminima igraće se utakmica za treće mesto, kao i finalni meč. Nagrade za najuspešnije ekipe i pojedince, kao i prethodnih godina, obezbedili su Harisovi bivši saigrači i prijatelji, Miroslav Berić, Predrag Drobnjak i Vlado Šćepanović.

Partizan je osam puta bio osvajač ovog turnira, Bosna dva puta, dok je Budućnost Memorijal “Haris Brkić” osvojila jedanput. Prošlogodišniji Memorijal održan je u Čačku, a osvojili su ga pioniri Partizana mts.

Haris Brkić ubijen je 20. decembra 2000. godine na parkiralištu ispred dvorane Pionir.

http://www.youtube.com/watch?v=84EUgqn1P8M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track