Tomas: Moramo da pobedimo
Foto: KURIR

Optimizam u Zvezdi

Tomas: Moramo da pobedimo

Košarka -
Svi se radujemo novom meču, koji bi u velikoj meri mogao da odluči dalji tok finala - rekao Tomas.

Najbolji strelac košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Omar Tomas rekao je da je drugi meč finala protiv Partizana verovatno i kljucni u celoj seriji i borbi za titulu.

"Čeka nas velika utakmica, moramo da pobedimo ukoliko želimo da ostanemo u trci za titulu. U perthodnih šest mečeva protiv Partizna smo na neki način sami sebe pobeđivali. Svi se radujemo novom meču, koji bi u velikoj meri mogao da odluči dalji tok finala - rekao Tomas.

Trener crveno-belih Svetislav Pešić ocenio je da će njegova ekipa biti blizu pobede, ukoliko poradi na nekim detaljima.

"Ovo finale plej-ofa je za nas novi izazov. Želimo da dobre trenutke pretvorimo u pravi doživljaj na parketu. Meč je važan, ali ne znam da li je ključni. Mi smo i pre tri godine uspeli da se vratimo u igru nakon dva poraza u finalu", kazao je Pešić.

Partizan je u utorak sa 92:83 savladao Zvezdu u prvoj utakmici fianalne serije plej-ofa koja se igra na tri pobede.

"Svaki ovosezonski meč sa Partizanom je bio drugačiji, uvek nam je nedostajalo po nešto, a to su detalji koji se ne rešavaju od danas do sutra. Moramo da naučimo da kontrolišemo emocije i da ne donosimo ishitrene odluke. Važno je da budemo mirni i lukavi u pozitivnom smislu", zaključio je Pešić.

Utakmica Crvene zvezda Beograd - Partizan igra se sutra od 20 sati, ulaznica u slobodnoj prodaji nema, a u Pionir će moći da uđu navijači crveno-belih sa sezonskim propusnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track