CRVENO-BELA BOLNICA: Radonjić priznao da Zvezda ima velikih problema pred meč sa Bambergom
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Trener crveno-belih iskren

CRVENO-BELA BOLNICA: Radonjić priznao da Zvezda ima velikih problema pred meč sa Bambergom

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ga posle duela sa Olimpijom brine to što ima mnogo povređenih košarkaša i da još ne zna kada će se popraviti situacija.

"Nije dobro kada vidimo onoliki broj igrača pored terena. Ali, svakog dana ćemo gledati šta može da se očekuje. Novi duel je već za dva dana, imaćemo dva treninga i šta može da se desi, koliko može da se popravi situacija i utiče na kvalitet igre", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.Zvezda je u Beogradu pobedila Olimpiju sa 88:67, u utakmici 24. kola Jadranske lige.Radonjić je odmarao Stefana Jovića i Marka Gudurića, a Nemanja Dangubić nije igrao zbog povrede.Gudurić je u svlačionici pred utakmicu "stavljen na spisak povredjenih" igrača i detaljni pregledi će pokazati o kakvoj se povredi radi."Povreda je zahtevala da ne bude u timu. Nezahvalno je reći šta i kako dalje, a da budem precizan. Navikli ste da budem precizan, pa mora ovako. Sutra je trening i videćemo šta će da bude. Nije ništa strašno, strašno je da je stalno nešto. On će sigurno biti dobro za nekoliko dana, ali govorim o nečem drugom", kazao je Radonjić.Jović, po Radonjićevim rečima, ne trenira sa ekipom i tek će se videti da li će i kada biti spreman da igra. Radonjić je kazao da je njegova ekipa protiv Olimpije od početka radila ono što je potrebno da pobedi."Mislim da smo od samog početka radili šta je bilo potrebno da bi ovaj duel mogao da ide u našu korist, a da sprovodimo u delo planove koje smo imali", kazao je on.Zvezda će u sledećoj utakmici igrati u četvrtak kod kuće protiv Bamberga u Evroligi, gde će nastaviti borbu za plasman u četvrtfinale."Bamberg je pokazao da može da igra na visokom nivou, kod kuće i u gostima. Radi se o veoma kvalitetnom protivniku koji ima lepu igru. Bilo bi lepo očekivati da možemo, ali videćemo", rekao je trener Radonjić. Košarkaš crveno-belih Petar Rakićević, koji je bio najefikasniji u svom timu sa 14 poena, rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila."Krenuli smo maksimalno, što se videlo po rezultatu i to smo samo održavali do kraja utakmice. Najbitnije je da smo zabeležili još jednu pobedu, da se oporavimo i spremimo za narednu utakmicu", rekao je Rakićević.Utakmica izmedju Zvezde i Bamberga igraće se u četvrtak od 19.00 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", u 24. kolu Evrolige.

Trener Olimpije nahvalio ZvezduTrener košarkaškog kluba Olimpija Gašper Okorn rekao je danas da je Zvezda "priča za sebe" u Jadranskoj ligi i da nema mnogo toga da zameri svojim košarkašima."Zvezda je priča za sebe u Jadranskoj ligi, tako da nećemo da pravimo dramu od ove utakmice. Ali, ne mogu da budem zadovoljan time što nismo ni pokušali. Problem je što igrači nisu verovali da mogu nešto da urade i to je rezultiralo brzom razlikom koju je Zvezda napravila", rekao je Okorn.Crveno-beli su lako trijumfovali, pošto su već na početku poveli sa 12:0 i rutinski utakmicu priveli kraju."Utakmica nije završena posle prve četvrtine, već posle 30 sekundi i rezultata 8:0, kada smo bili deklasirani. Moramo da budemo zadovoljni jer smo izgubili samo sa 21 poenom razlike", rekao je Okorn.Trener slovenačkog kluba je čestitao kolegi iz Zvezde Dejanu Radonjiću na "sjajnom poslu koji radi" i poželeo beogradskom klubu da se plasira u osam najboljih timova Evrolige.Najefikasniji u timu Olimpije sa 16 poena, srpski centar Nikola Janković čestitao je Zvezdi na pobedi."Nismo dobro počeli. Nedopustivo je da primimo 36 poena za jednu četvrtinu. Tu je utakmica bila gotova. Probali smo da se vratimo, ali nam Zvezda nijednog momenta to nije dozvolila", kazao je Janković.Zvezda će u sledećem kolu regionalnog takmičenja gostovati FMP-u u Železniku, dok će Olimpija u Ljubljani dočekati Cedevitu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DELIJE SE SPREMAJU ZA FEŠTU: Atmosfera u Pioniru 35 minuta pred meč Zvezda - Galata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track