Prikazan dokumentarac o košarkaškom timu snova

Dve decenije kasnije

Prikazan dokumentarac o košarkaškom timu snova

Košarka -
Američka NBA televizija prikazala je dokumentarni film o prvom nastupu američkih profesionalaca na košarkaškom turniru Olimpijskih igra u Barseloni 1992. godine

Američka NBA televizija prikazala je dokumentarni film o prvom nastupu američkih profesionalaca na košarkaškom turniru Olimpijskih igra u Barseloni 1992. godine.

Amerikanci su u Barseloni pobeđivali sve rivale, prosečno sa 44 poena razlike, a interesantno je da pokojni Čak Dejli, strateg tima u kom su bili Kristijan Lejtner, Čarls Barkli, Leri Bird, Skoti Pipen, Klajd Dreksler, Patrik Juing, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Karl Meloun, Kris Malin, Skoti Pipen, Dejvid Robinson i Džon Stokton, tokom takmičenja nije uzeo ni jedan minut odmora.

"Košarkaši timova koji su igrale protiv Amerikanaca, uživali su i želeli da što više vremena budu na klupi, kako bi gledali bravure Džordama i ekipe. Timovi manje razvijenih zemalja, u dvoranu su donosili mnoštvo fotoaparata i nemilice slikali svaki potez. Danas je mnogo drugačije", pričao je kasnije višedecenijski generalni sekretar FIBA Borislav Stanković.

Svetska košarkaška javnost i danas se povremeno bavi analizama, da li bi i koliko reprezentacija SFR Jugoslavije, koja je do raspada države i formiranja američkom "Drim tima" suvereno vladala Evropom i svetom, mogla da se suprotstavi prvom i jedinom "timu snova".

http://www.youtube.com/watch?v=Yh6z7f8KN_I
http://www.youtube.com/watch?v=RrirNjLuiD8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track