PARTIZANU DOVOLJNO POLUVREME: Parni valjak protutnjao kroz Železnik
Foto: Beta

Pretposlednje kolo Superlige Srbije

PARTIZANU DOVOLJNO POLUVREME: Parni valjak protutnjao kroz Železnik

Košarka -

Košarkaši Partizana silovito su prošli kroz Železnik savladavši FMP u pretposlednjem 13. kolu Superlige Srbije 85:71 (22:11, 25:17, 17:25, 21:18).

Crno-beli su na drugom mestu na tabeli sa istom učinkom kao prvoplasirana Zvezda 12-1, ali crveno-beli su bolji u međusobnim duelima.

FMP je treći sa osam pobeda i pet poraza, koliko je zabeležila i četvrtoplasirana Mega.

Partizan je odigrao verovatno najbolje poluvreme ove sezone u Superligi. FMP je poveo 5:4, a onda su crno-beli napravili seriju 14:0, najviše zahvaljujući dalekometnoj paljbi - trojkama. Posle 20 minuta igre vodili su 47:28. Tada je pitanje pobednika već uveliko bilo rešeno.

U nastavku je domaćin uspeo da smanji zaostatak i poraz učini podnošljivijim.

Hečer je sa 18 poena bio najefikasniji, po 11 su dodali Vrabac, Veličković i Birčević, Marinković je ubacio devet...

Kod domaćina su bolji od ostalih bili Apić sa 15 poena, Radanov sa 12 i Davidovac sa deset.

U poslednjem kolu ligaškog dela Partizan dočekuje Megu, dok FMP gostuje Borcu. Tada će biti odlučeni parovi polufinala plej-ofa (prvi protiv četvrtog, drugi protiv trećeg).

Za očekivati je da Zvezda savlada Dinamik i "overi" prvu poziciju, a Partizan bi pobedom nad Megom "izabrao" da u polufinalu igra sa FMP-om. Ukoliko Mega čak i napravi iznenađenje u "Pioniru", FMP bi morao da izgubi u Čačku, pa da se ekipe iz Sremske Mitrovice domogne trećeg mesta i okršaja sa crno-belima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track