SA EVROPSKOM KRUNOM NA MALI KALEMEGDAN: Pero Antić opet u crveno-belom! Zvezda zahvalna Željku Obradoviću
Foto: Dado Đilas

POJAČANJE ŠAMPIONA

SA EVROPSKOM KRUNOM NA MALI KALEMEGDAN: Pero Antić opet u crveno-belom! Zvezda zahvalna Željku Obradoviću

Košarka -

Pero Antić se vratio u Crvenu zvezdu, pošto je u ponedeljak potpisao jednogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige.

Makedonski reprezentativac i trostruki osvajač Evrolige sa ekipama Olimpijakosa i Fenerbahčea, rođen je 29.jula 1982.godine u Skoplju.

Sjajnu karijeru koju je gradio u evropskim okvirima osvajajući trofeje Evrolige i nastupajući za velike klubove, obogatio je i igranjem u NBA ligi, gde je nastupao za Atlanta Hokse dve sezone.

Antić (210 centimetara) uspešno igra na dve pozicije: krilnog centra i centra.

Nikada nije krio privrženost Crvenoj zvezdi za koju je nastupao tokom dve sezone (2006 i 2007) i osvojio i nacionalni kup.

Antić, prvi makedonski košarkaš koji je igrao u NBA ligi, nastupao je u Evropi za brojne klubove: AEK, Lukoil, Spartak, Olimpijakos i Fenerbahče, sa kojim je prošlog leta osvojio prvu titulu u Evroligi za jedan turski klub. Pre toga, igrajući 2011 i 2012.godine za Olimpijakos, bio je važan "šraf" u dve uzastopne evroligaške titule kluba iz Pireja.

Prekaljeni košarkaš je nastupajući za reprezentaciju Makedonije 2011. godine u Litvaniji bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman i osvojeno 4. mesto na EP, na kome je ubacivao skoro 12 poena, uz 8.5 skokova po meču.

Povratak Antića u voljeni klub, doneće crveno-belima veliki kvalitet, ali i ogromno iskustvo koje je Antić sakupio gradeći uspešnu karijeru u Evropi i SAD.

Crvena zvezda se zahvalila na razumevanju Željku Obradoviću i Fenarbahčeu za realizaciju ovog transfera.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Hrvati za poraz od Rusije okrivili Srbiju?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track