ZDRAVI I SPREMNI Alimpijević: Prvo gostovanje, ova utakmica ima specifičnu težinu
Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli doputovali u Ljubljanu

ZDRAVI I SPREMNI Alimpijević: Prvo gostovanje, ova utakmica ima specifičnu težinu

Košarka -


Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali u petak uveče u Ljubljanu, gde će u nedelju od 17 časova igrati protiv ekipe Petrol Olimpije.

O prvom gostovanju u novoj sezoni ABA lige, govore trener Dušan Alimpijević i kapiten Branko Lazić.

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u petak u večernjim časovima u Ljubljanu, gde će u nedelju od 17 časova igrati meč 3.kola ABA lige protiv ekipe Olimpije.

Slovenački ligaš je na startu nove sezone zabeležio pobedu protiv Igokee i poraz od Cibone u Zagrebu, dok su crveno-beli slavili protiv Mornara i Mega Bemax-a.

Nakon treninga u dvorani „Aleksandar Nikolić" i ručka, trener crveno-belih poveo je u petak popodne put Ljubljane sve raspoložive snage, što znači da se timu nakon povrede priključio i oporavljeni kapiten Branko Lazić:

„Jedan od malih ciljeva koje smo postavili na početku je da startujemo sa 3-0 u regionalnoj ligi, i onda sa samopouzdanjem uđemo u Evroligu. Utakmica u Ljubljani ima specifičnu težinu. Biće nam to prvo gostovanje i to protiv Olimpije, koja je „pogodila" sa izborom stranaca, takođe imaju kontinuitet u radu i sa te strane nećemo imati olakšan, niti lak posao u dvorani „Tivoli". Ono što mi predstavlja zadovoljstvo je da su svi zdravi i spremni za ovu utakmicu, što znači da nam se vraća i kapiten Lazić" rekao je trener Dušan Alimpijević.

Ekipa Crvene zvezde mts u subotu će odraditi dva treninga u Ljubljani, a veliko ohrabrenje je oporavak i povratak Branka Lazića:

„ Oćekuje nas prvo gostovanje u novoj sezoni ABA lige, u svaki meč ulazimo ozbiljno i motivisano. Osim što želimo bodove, svaka utakmica na početku sezone za nas je prilika da napredujemo kao tim i da se uigravamo. Olimpija je ove sezone napravila dobru ekipu, stranci su pokazali da su pojačanja, ali ponavljam, želimo da sa tri pobede i dodatnim samopouzdanjem krenemo i u novu sezonu Evrolige" rekao je kapiten crveno-belih, Branko Lazić.

Crveno-beli se odmah nakon utakmice vraćaju u Beograd, a novi put zakazan je već za sredinu naredne nedelje kada ekipa Crvene zvezde mts gostuje Žalgirisu u Kaunuasu.

Utakmicu Petrol Olimpija – Crvena zvezda mts prenosiće TV Arenasport.

Kurir sport, KK Crvena zvezda

Foto: KK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track