ALEKSANDAR VUKOVIĆ ZA KURIR: Navijači Legije nas nisu pretukli, ali su nas psovali
Foto: Reuters

AKTER SUKOBA U LEGIJI

ALEKSANDAR VUKOVIĆ ZA KURIR: Navijači Legije nas nisu pretukli, ali su nas psovali

Fudbal -

Situacija je bila neprijatna kada je naš autobus sačekalo 70 navijača, ali sve se završilo pretnjama i nagurivanjem s obe strane, kaže srpski trener

Nezapamćen skandal u poljskom fudbalu desio se u nedelju uveče, kada su navijači Legije sačekali fudbalere tog kluba i napali ih po povratku u Varšavu.

Legija je poražena u Poznanju od velikog rivala Leha rezultatom 0:3, a to ultrasi kluba iz Varšave nisu mogli da oproste svojim miljenicima. Prema pisanju poljskih medija, navijači su tukli, šamarali i maltretirali fudbalere, a jedan od onih koji je najgore prošao bio je i pomoćni trener Legije, Srbin Aleksandar Vuković.

foto: Printscreen

Kurir je proverio priču iz Poljske, a Aleksandar Vuković (38) priča šta se sve desilo u nedelju uveče po povratku iz Poznanja u Varšavu:

- Psovke, pretnje, vika i nagurivanje. Eto, tako bi moglo najkraće da se kaže šta se desilo između nas i naših navijača. Niko nije izudaran, išamaran ili prebijen, kako pišu poljski mediji, posebno ne ja, iako sam označen kao neko ko je trebalo da završi u bolnici. Nisam ni ogreban.

Aleksandar Vuković dalje opisuje situaciju s ultrasima Legije.

- Istina je da je situacija bila neprijatna za nas iz stručnog štaba i igrače. Po povratku s utakmice i poraza od Leha naš autobus je sačekalo oko 70 navijača. Situacija nije bila nimalo prijatna. Neki od igrača su ušli u raspravu s navijačima, došlo je i do nagurivanja, ali tuče nije bilo. Juče smo imali slobodan dan, a danas će uprava imati sastanak s trenerom i predstavnicima navijača u vezi s tim incidentom. Legija kao najveći klub u Poljskoj neće dozvoliti da se tako nešto ponovi.

foto: Reuters

Prošle godine Legija je igrala Ligu šampiona protiv Reala, Dortmunda i Sportinga, a ove sezone su ispali od Astane i u prvenstvu su na osmom mestu.

- Došla su neka čudna vremena. Porazi su sastavni deo sporta, ali danas kad krene loše, umesto podrške dobiješ pritisak. Osam igrača iz prve postave od prošle godine nam nedostaje. Fakat je da igramo lošije, ali se stvari ne rešavaju na ovakav način - zaključio je Vuković.

Čuo drugačiju priču

MIROSLAV RADOVIĆ: BILO JE TUČE!

Fudbaler Legije Miroslav Radović nije prisustvovao scenama iz autobusa pošto je povređen i nalazi se u Srbiji.

- Čuo sam se sa saigračima i mogu vam reći da je sve prenapumpano. Preteraše ga poljski mediji. Bilo je kontakta između igrača i navijača, najviše razmene psovki, ali nije bilo tuče. Igramo loše i to je najveći problem. Legija je najveći klub u Poljskoj i sigurno je da mora bolje - rekao je Radović, koji se nalazi na oporavku posle operacije kolena u Rimu, za Kurir.

Legija: Bilo je tuče Klub Legija izdao je saopštenje povodom napada navijača na fudbalere tog kluba. "Detaljno analiziramo sve događaje koji su se dogodili u noći 1. oktobra, na parkingu kluba, posle povratka iz Poznanja. Objekat nije bio dobro obezbeđen i nažalost navijači su ušli u autobus, gde je došlo do rasprave, svađe i tuče sa igračima. Sve to je trajalo desetak minuta."

Voli Partizan Nekad se pevalo posle poraza Aleksandar Vuković igrao je u Partizanu, ali je punu fudbalsku afirmaciju stekao u Poljskoj: - Odrastao sam u nekim drugim vremenima navijajući za Partizan. Sećam se poraza crno-belih od Kvins park Rendžersa od 6:2 ili od Hajduka 0:5. Navijači Partizana su tada pevali svojim igračima i bili uz njih. Sada vidim da i u Partizanu, posle dve utakmice koje nisu dobili navijači mešaju u sve. Hoće da menjaju trenera i pričaju sa upravom i igračima.

70 navijača napalo fudbalere

10 minuta trajalo maltretiranje

8. mesto zauzima Legija u prvenstvu

Kurir / A. Radonić

Foto: Printscreen, Reuters, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track