PALJO, POBEDI: Žarko, Srbija je uz tebe!
Foto: Nebojša Mandić

Legenda se oporavlja posle moždanog udara

PALJO, POBEDI: Žarko, Srbija je uz tebe!

Košarka -

Žarko Paspalj tokom boravka u San Antoniju zbog ozbiljnih zdravstvenih problema hospitalizovan. U bolnici ga posetio Vlade Divac, a nakon otpuštanja je boravio kod Grega Popovića, dok nije odlučio da krene kući.

Užasna vest je odjeknula Srbijom. Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj tokom boravka u San Antoniju doživeo je moždani udar!

Paspalj je odmah hospitalizovan u ovom američkom gradu, a nakon noći provedene u bolnici oporavljao se u domu prijatelja, trenera San Antonio Sparsa Grega Popovića.

A onda je Paspalj odlučio da se vrati kući, pa je u ponedeljak krenuo za Beograd.

Na sigurnom

Osim Popovića, Paspalja je posetio i Vlade Divac. Čim je čuo za zdravstvene probleme nekadašnjeg saigrača i saborca iz Olimpijskog komiteta Srbije, generalni menadžer Sakramenta stigao je u bolnicu u kojoj se nalazio legendarni Palja. Prema Divčevim rečima, Paspalj se oseća mnogo bolje.

foto: Privatna Arhiva

Bogata karijera

Paspalj je i pre ovog moždanog udara imao ozbiljnijih zdravstvenih problema, kao i više srčanih udara. Tokom bogate karijere legendarni Palja igrao je za Budućnost, Partizan, San Antonio, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Rasing Pariz, Aris i Virtus. S Partizanom je osvojio SFRJ titulu, kup i evropski Kup Koraća, a sa Olimpijakosom dva šampionska trofeja i jedan kup Grčke. Sa našom reprezentacijom osvojio je dva zlata i bronzu na EP (1989, 1991. i 1987), zlato na SP u Argentini (1990), kao i dva olimpijska srebra - 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

Anja Vukašinović - Foto: Nebojša Mandić

Ovako je govorio Žarko Paspalj

OD SRCA JE GLUPO UMRETI

Iako je imao brojnih zdravstvenih problema, Paspalj je ostao pozitivan i umeo je da se na taj račun i našali.

- Ako sam bio dobar sportista, ne mogu da kažem da sam idealan primer za zdrav život. Kažu da je od srca glupo umreti, to je kao higijena, kao pranje zuba. Mislim da nismo dovoljno edukovani po tom pitanju, mada ne bih isključio kao faktor to kako živimo poslednjih dvadeset-trideset godina - rekao je Paspalj jednom prilikom za Nedeljnik.

Ćerke u Americi

STAŠA I ANJA UZ OCA

Podrška Žarku Paspalju stiže i od najmilijih. Ćerke Anja i Staša su uz voljenog oca. Obe su u Americi, a Staša je neposredno pre Paspaljevog moždanog udara bila na NBA utakmici.

KK Partizan

ŽELIMO MU BRZ OPORAVAK

I Košarkaški klub Partizan, iz kojeg je Paspalj otišao u svet, pružio je podršku legendarnom košarkašu.

- Izdrži, Paljo! Nekadašnji košarkaš crno-belih i reprezentativac naše zemlje doživeo je moždani udar od kojeg se oporavlja u Americi! KK Partizan NIS mu želi brz i uspešan oporavak - stoji na klupskom sajtu crno-belih.

Vlade Divac

U DOBRIM JE RUKAMA

Žarko se lagano oporavlja i ja iskreno verujem da će on biti dobro, pogotovo jer je brigu o njemu sada preuzeo Greg Popović. Bio je jak i ostaće jak, u to sam siguran.

Dražen Dalipagić

BIĆE PALJA DOBRO

Čuo sam da je dobro i da situacija nije ozbiljna. Palja vam je takav, dobro je on... Navikao je na te stvari. Mora da se čuva, kao i svi mi sportisti koji smo se izlagali ekstremnim naporima. On pogotovo, jer je imao i srčanih problema.

Ratko Varda

LEGENDO, DRŽI SE!

Kad kažu - lako je vama, to je samo igra! Najlakše zarađen novac! Imao si sreće u životu! Budite zdravi, bavite se sportom. Toliko o tome koliko sport ne ostavlja posledice. Legendo, drži se!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda među 10 najboljih klubova u Evropi! Evo i zbog čega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track