EVROLIGA: Baskonija deklasirala Real, Žalgiris bolji od Unikahe
Foto: EPA DAvid Aguilar

ZANIMLJIVA KOŠARKA

EVROLIGA: Baskonija deklasirala Real, Žalgiris bolji od Unikahe

Košarka -

Košarkaši Baskonije pobedili su na svom parketu sa 105:75 Real Madrid, dok je Žalgiris na gostovanju savladao Unikahu sa 85:83 u utakmicama sedmog kola Evrolige.

Baskonija je u svim četvrtinama nadigrala kraljevski klub koji je pretpeo treći uzastopni poraz, a četvrti u poslednjih pet utakmica i tako došla do drugog trijumfa u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rodrig Bobua sa 15 poena, 13 je dodao Marselinjo Uertas, a 12 je ubacio Džejson Grejndžer.

S druge strane u ekipi Reala još jednu dobru partiju odigrao je Luka Dončić postigavši 18 poena, uz četiri asistencije i dva skoka, ali je on uz Voltera Tavaresa koji je postigao 10 poena, bio jedini raspoložen u svom timu.

Baskonija je 15. sa skorom 2/7, dok je Real šesti sa četiri pobede i tri poraza.

Žalgiris je uz dosta muke došao do trijumfa nad Unikahom, ali je u tome ipak uspeo, a junak pobede Edgaras Ulanovas koji je uz zvuk sirene pogodio za dva na asistenciju Vasilija Micića.

Litvanski tim je na dva i po minuta pre kraja meča imao 11 poena prednosti, ali je Unikaha u finišu uspela da dodje do izjednačenja, kao i u produžetku kada je na sekund pre kraja za dva pogodio Rej Mekalum.

Najefikasniji u pobendičkom timu je Kevin Pangos sa 21 poenom, Arturas Milaknis postigao je 15, a Micić je ubacio četiri, uz četiri asistencije i dva skoka.

U ekipu Unikahe koja je nastupila bez povredjenog Nemanje Nedovića, najefikasniji bio je Mekalum sa 19, a Džef Bruks dodao je 16. Dragan Milosavljević postigao je osam poena, dok je Dejan Musli dodao četiri.

Žalgiris je sedmi sa četiri pobede i tri poraza, dok je Unikaha 14. sa 3/4.

kurir.rs / Beta

foto: EPA DAvid Aguilar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta se dešava u Partizanu? Treba li Nikolić da ostane?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track