(VIDEO) LESOR PAO, PA U TANDEMU SA ROČESTIJEM VODIO ZVEZDU DO POBEDE: Crveno-beli savladali Igokeu i zadržali korak sa Budućnošću
Foto: ABA liga

ABA liga

(VIDEO) LESOR PAO, PA U TANDEMU SA ROČESTIJEM VODIO ZVEZDU DO POBEDE: Crveno-beli savladali Igokeu i zadržali korak sa Budućnošću

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu (85:80) u poslednjem meču 10. kola regionalne ABA lige.

Zvezda je ovom pobrdom postala jedini srpski tim koji je u 10. kolu ostvario pozitivan rezultat, pošto su Partizan, FMP i Mega poraženi od Budućnosti (86:79), Olimpije (73:65) i Zadra (73:71).

Najefikasniji u timu trenera Alimpijevića bili su Ročesti sa 20, Dangubić sa 12 i Lesor sa 11 poena, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Rikić sa 23. Li 13 i Ljubičić sa 12 poena.

Crveno-beli su sada drugi na tabeli sa skorom od osam pobeda i dva poraza, dok je Igokea deseta sa četiri trijumfa.

Startne petorke

Prva četvrtina

Prve poene na meču postigao je Ročesti. Igokea je zatim vezala šest poena i povela 6:2.Na isteku četvrtog minuta Feldin je izjednačio na 6:6. Zvezda je zatim povela posle zakucavanja Lesora, koiji je tom prilikom pao i ostao bez vazduha. Francuz je odveden u svlačionicu da mu se ukaže pomoć.

Mnogo je poena postignuto tako što su napadači stizali do samog koša. Zvezda za sada ne uspeva da pogodi trojku. Za sedam minuta šutnuli su ih sedam, bez ijedne ubačene.

Bjelica je dva minuta pre kraja prve četvrtine ubacio trojku za vođstvo Zvezde 18:14. Prva četvrtina u kojoj je Zvezda imala pet ofanzivnih skokova završena je 22:19 za domaće.

Druga četvrtina

Na startu druge deonice Lesor se vratio na teren, posle pada u prvom delu. Zvezda kontrama i lakim poenima tera trenera Igokee Dragana Bajića da zatraži minut odmora. Domaći tim vodi 28:22.

Tejlor Ročesti za sada nema promašaj u šutu, a sa pet vezanih poena materijalizovao je nešto bolju odbranu Zvezde u prvom delu druge četvrtine.

Do poluvremena srpski evroligaš je povećavao prednost, koja je dva i po minuta pre pauze bila 13 poena. Tada je Bajić opet tražio minut odmora, zamerivši timu lošu organizaciju napada i činjenicu da Zvezda postiže mnogo poena prodorom, a da Igokea ninje u bonusu. Na poluvremenu, izabranici trenera Dušana Alimpijevića su imali prednost 48:38.

Treća četvrtina

Ročesti je nastavio gde je stao i pogodio sedmi uzastopni šut za dva poena. Za sada nema promašaj. Sa druge strane Igokea je iskoristila promašaje domaćih i prišla na 50:44.

Igokea maksimalno kažnjava Zvezdine promašaje. Poentira što posle "pika" što u kontranapadu. Seriju gostiju prekinulo je zakucavanje Davidovca, pa je u 27. minutu na semaforu stajalo 57:53.

Na kraju treće donice Zvezda je vodila 61:58, pošto je Lesor pogodo uz faul, a zatim i bacanje.

Četvrta četvrtina

Zvezda je pojačala odbranu, i uspela da to materijalizuje poenima Lesora i Bjelice pre svega. Izabranici trenera Alimpijevića su sedam minuta pre kraja imali 12 poena prednosti 73:61.

Sve što je Igokea do kraja uradila bio je prilazak na pet poena zaostatka na samom kraju.

Tok meča

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je za sajt kluba da je velika pobeda protiv Reala u Madridu već stavljena u drugi plan i da je tim već koncentrisan na predstojeći duel sa Igokeom.

"Imaju prepoznatljiv stil igre već godinama, tu je izuzetan i vrlo iskusan trener Dragan Bajić i sve ukazuje da ćemo morati da odigramo vrlo kvalitetnu utakmicu i da budemo na svom nivou i maksimalno oprezni. Pobeda nad Realom je već stavljena u drugi plan, želimo da nastavimo sa pobedama i da napravimo najbolju uvertiru za Efes. Ne zaboravljamo šta je naš prioritet, a to je ABA liga. Pozivam navijače da dođu i pruže nam podršku u ovoj važnoj utakmici" rekao je Alimpijević.

Kurir sport, Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track