TRENER PARTIZANA POSLE PORAZA U ŽELEZNIKU: Evo kako Nenad Čanak misli da izvuče parni valjak iz kanala
Foto: ABA Liga

JOŠ JEDAN PORAZ

TRENER PARTIZANA POSLE PORAZA U ŽELEZNIKU: Evo kako Nenad Čanak misli da izvuče parni valjak iz kanala

Košarka -

Od dolaska Nenada Čanka na klupu, Partizan je dobio samo jedan meč i izgubio četiri u ABA ligi i Evrokupu.

Poslednji u nizu neuspeha crno-beli su doživeli danas, od FMP-a u Železniku.

Crno-beli su tokom prvog poluvremena imali vođstvo, najveće od plus šest, ali su na kraju "glatko" izgubili. Podsetimo, u prošlom kolu Partizan je vodio čak sa 21 poenom razlike, pa doživeo poraz od Mornara.

"Presudilo je opet to što mi kada uđemo iz aktivnog rezultatau rezultat koji je nepovoljan po nas, pokušavamo da se vadimo brzim i stihijskim napadima, a ne odbranom. Ispadamo iz svih principa, odbrambenih i napadačkih, a to rezultira katastrofalnim drugim poluvremenom. Neke stvari se ponavljaju, što je zabrinjavajuće. Nema nikakvog pomaka i jednostavno treba svi da sednemo da vidimo šta i kako dalje", rekao je Čanak.

Upitan da li je igračima potreban psiholog, odgovorio je:

"Situacija jeste teška. Imamo opciju da se skupimo i pokušamo da izvučemo najbolje što možemo i imamo opciju da svako vuče na svoju stranu. Videćemo šta ćemo izabrati".

Da li ekipa ima veći kvalitet od onoga što pokazuju rezultati?

"U sportu je rezultat uvek ono što je realno. Rezultat je takav kakav je i odraz je kvaliteta, kako igračkog kadra, tako i struke. Tu nema ni slučajnosti, ni prevare. Da li ćemo uspeti da podignemo kvalitet treningom i nekim korekcijama - i to ćemo videti uskoro", zaključio je Čanak.

(Kurir.rs, Kurir sport, Foto: ABA liga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track