(VIDEO) OVAJ TURČIN BAŠ NE PODNOSI SRBE: Ergin Ataman opet napao Željka Obradovića!
Foto: Profimedia

SKANDALOZNO PONAŠANJE

(VIDEO) OVAJ TURČIN BAŠ NE PODNOSI SRBE: Ergin Ataman opet napao Željka Obradovića!

Košarka -

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman produbio je sukob sa srpskim trenerom Željkom Obradovićem nakon intervjua za turski list Hurijet.

Turski trener je u intervju za list Hurijet najpre osudio Obradovića zbog ponižavanja njegovog Efesa u međusobnom duelu, kada je Srbin navodno insitstirao da njegovi igrači daju što više poena. Atamanu je to veoma zasmetalo pa je konstatovao:

''Svaka profesija ima svoja nepisana pravila. Imam prijateljske odnose s Obradovićem. Nisam očekivao da će igrati sa takvom agresijom da bi došao do 100 poena u utakmici gde je razlika bila nevažna. To je nepoštovanje prema Anadolu Efesu. Ako me pozove i kaže da je napravio grešku vođen navijačima i da mu je žao, onda će sve biti u redu. Ako se to ne dogodi, neću se rukovati sa njim", rekao je Ataman.

Ali ni to mu nije bilo dovoljno, pa je Turčin želeo da prokometariše Željkov incident sa igračem Mahmutogluom, inače reprezentativcem Turske:

''To dete je kapiten Turske. Njegov otac je reagovao preko Fejsbuka. Dan kasnije, njegov menadžer me je zvao i pitao me da li želim da ga primim u Efes jer želi da ide iz Fenerbahčea. Apsolutno to nisam prihvatio. Ako postane slobodan igrač, onda možemo da razgovaramo. Ta situacija ne menja činjenicu da je on broj jedan u Evropi. Ali, pravila i zakoni moraju biti jednaki za sve. Kada sam ja to uradio dok sam bio u Galatasaraju papreno sam platio zbog toga. Novine su me linčovale zbog toga. On je snimljen na TV-u, ali je javnost ovde to drugačije prihvatila nego u mom slučaju. Da li je to problem u Turskoj samo kada to Ataman uradi? Naravno, naša vrata su uvek otvorena za goste, ali i naše gostoprimstvo ima limite'', zaključio je Ataman.

Na ove napade Obradović nije reagovao, ali se zato oglasio kapiten turske reprezentacije Mahmutoglu koji je sve ovo dematovao:

''Srećan sam i ponosan da izgovorim rečenicu i rado ću je ponoviti. Ja sam kapiten Fenerbahčea. Dokle god me moj tim želi, čast mi je da nosim dres. Rado ću to uraditi. Verujem da će najbolji odgovor osobi i provokativnim rečima biti novi trofeji koji će biti podignuti u mojim rukama, uz pomoć saigrača i trenera. Gospodin Ataman će lako moći da vidi gde želim da budem i gde ću biti srećan'', rekao je ponosni kapiten Fenerbahčea.

Kurir sport

Foto: Profimeda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BOGDAN POKAZAO KAKO SE POSTAJE ŠAMPION: Bogdanović trenirao na slobodan dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track