SRPSKI FUDBALERI NA PRIVREMENOM RADU U RUSIJI POMAŽU ZVEZDI: Evo kako crveno-beli mogu da prođu CSKA
Foto: AP

KORISNI SAVETI

SRPSKI FUDBALERI NA PRIVREMENOM RADU U RUSIJI POMAŽU ZVEZDI: Evo kako crveno-beli mogu da prođu CSKA

Fudbal -

Srpski fudbaleri koji igraju za ruski klub Tosno Marko Poletanović, Nikola Trujić i Rade Dugalić rekli su da Crvena zvezda ima svoje šanse protiv CSKA iako će joj biti izuzetno teško.

"Pratio sam Zvezdu ove sezone, Miloje je napravio dobar tim. Želim joj svu sreću protiv CSKA. Treba da bude disciplinovana i borbena, posebno na sredini terena. Zvezda svoju šansu mora da traži na svom stadionu jer mislim da će joj biti mnogo teško u Moskvi", rekao je Poletanović u razgovoru sa novinarima.

Crvena zvezda će igrati dvomeč sa CSKA Moskvom u šesnaestini finala Lige Evropa.

Prva utakmica igraće se 13. februara u Beogradu, a revanš osam dana kasnije u Moskvi.

Poletanović, koji je prošlu sezonu proveo u Zvezdi, kazao je da crveno-beli treba da budu izuzetno oprezni.

"Mnogo su jaki, čvrsti, disciplinovani. Dugo godina su zajedno i Zvezdi neće biti lako. Imaju brze igrače i biće mnogo teško. CSKA je iskusna ekipa", kazao je Poletanović.

Nekadašnji napadač Napretka, Partizana i Vojvodine Nikola Trujić naveo je da Zvezda šansu treba da traži u nešto sporijoj odbrani ruskog kluba.

"CSKA ima malo starije igrače u odbrani i tu može da bude Zvezdina šansa jer ima brza krila, a oni nisu nešto sporiji pozadi. Ali, opet, mnogo su iskusni. Svakom se desi propust i Zvezda sigurno može da stvori najmanje dve-tri šanse i treba da ih realizuje jer ih neće biti mnogo", rekao je Trujić.

Rade Dugalić je najduže od njih u Rusiji, a rekao je da Zvezda posebnu pažnju mora da obrati na trojicu napadača CSKA.

"Vitinjo je odličan tehničar, tu je Olanare koji je strašan igrač, on prima svaku loptu, spušta ih, bije se... Sve ide preko njih dvojice. Sada je tu i Musa i biće Zvezdi teško. Ali, sa dobrom igrom u odbrani mislim da će izdržati u te dve utakmice. Može da se napravi rezultat, svi verujemo u Zvezdu", kazao je Dugalić.

Po njegovim rečima, problem može da predstavlja veoma niska temperatura u Moskvi u tom peridou.

"Biće mnogo hladno. Uslovi na terenu su odlični, ali je baš hladno. Ipak, kada izadješ na takvu utakmicu, ti to ne osećaš. Zvezda će izaći na teren i krenuti u napad pa šta bude", naveo je Dugalić.

Prva utakmica izmedju Zvezde i CSKA Moskve igraće se u utorak, 13. februara od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja