TRENER CRVENE ZVEZDE DUŠAN ALIMPIJEVIĆ GOVORIO O TRAGEDIJI KOJA MU JE PROMENILA ŽIVOT: Živ sam, ali sam izgubio dva prijatelja!
Foto: Dado Đilas

OSAM GODINA OD STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE

TRENER CRVENE ZVEZDE DUŠAN ALIMPIJEVIĆ GOVORIO O TRAGEDIJI KOJA MU JE PROMENILA ŽIVOT: Živ sam, ali sam izgubio dva prijatelja!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević govorio je o stravičnom sudaru koji mu je potpuno promenio život

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević prisetio se najtežeg perioda u životu. Mladi trener govorio je za portal Evrolige o teškim momentima iz prošlosti koji su uticali na njegov životni put.

A ti najteži trenuci dogodili su se pre osam godina, kada je Alimpijević bio pomoćni trener u KK Novi Sad. Ekipa se vraćala sa utakmice u Kruševcu kada se dogodila saobraćajna nesreća sa strašnim posledicama. Prvi trener Novog Sada Nemanja Danilović (39) i košarkaš Nenad Grozdanić (19) izgubili su život u stravičnom sudaru, a tada 24-godišnji Alimpijević bio je teško povređen. Više od mesec dana proveo je u bolnici na oporavku.

- Život te prodrma i počneš da gledaš drugačije na svet. Sazreo sam prebrzo, to je bio pravi emocionalni šok. Izgubio sam dva prijatelja. U ovoj priči nismo bitni mi koji smo preživeli, jedino su važne dve porodice, Nemanjina i Nenadova. Najviše su patili, naša tuga ne može da se poredi sa njihovom - rekao je Alimpijević.

Oproštaj od Delija u Evroligi

REAL MADRID VEČERAS U PIONIRU

Košarkaši Crvene zvezde večeras (19.00, TV Sport klub) bez velikog pritiska dočekuju Real Madrid u 29. kolu Evrolige. Biće to poslednji evroligaški meč pred „delijama“ u Beogradu ove sezone.

- U obavezi samo da se časno i dostojanstveno oprostimo od dobre sezone, u kojoj je ostvareno velikih 11 pobeda. Pokušaćemo da popravimo skor, iako igramo sa timom kome se ne preti - rekao je Alimpijević.

Najjeftinije ulaznice za ovaj meč koštaju 1.000 dinara.

Gubitak prijatelja pogodio je i žestoko uzdrmao trenera crveno-belih.

- Košarka i porodica su mi pomogli da ostanem na pravom putu. Teško je ponovo otvarati te rane, ali sa druge strane, sećanje na dvojicu divnih ljudi mora da živi - zaključio je Alimpijević.

foto: Printscreen

Jezive scene ČUO SAM JAUKE I POZIVE U POMOĆ

Alimpijevića su sa dvojicom prijatelja vatrogasci izvukli iz smrskanog kombija, a u bolnici je ispričao svoje sećanje na nesreću.

- Nisam osećao noge i bio sam priklešten, tako da nisam mogao da se pomaknem. Sve je bilo polomljeno. Čuo sam jauke i drugare kako dozivaju pomoć. Sećam se da su se jednog trenutka pojavili vatrogasci koji su počeli da seku lim, oni su nas i izvukli iz olupine - rekao je nakon nesreće Alimpijević.

foto: Printscreen

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track