ĐUKIĆ: Da nastavimo tamo gde smo stali
Foto: Dado Đilas

Partizan gostuje Bačkoj

ĐUKIĆ: Da nastavimo tamo gde smo stali

Fudbal -

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da se nada da će njegovi fudbaleri nastaviti sa dobrim rezultatima i protiv Bačke u narednoj prvenstvenoj utakmici.

"Nadam se da ćemo nastaviti tamo gde smo stali, nastaviti pobednički niz i kontinuitet. Igraćemo protiv kvalitetnog rivala i čeka nas težak zadatak, ali nam važi samo pobeda i od prvog minuta ćemo jurišati na tri boda. Očekujem feštu i da svi uživaju u fudbalskoj predtavi", rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan će u 29. kolu, poslednjem u regularnom delu Super lige, posle reprezentativne pauze gostovati Bačkoj.

"Ovaj odmor je zaista bio potreban. Svi su se zdravi vratili sa reprezentativnih obaveza, povredjeni su samo Bojan Ostojić i Milan Mitrović, dok su svi ostali spremni", kazao je Đukić.

On je ocenio da Partizan može mnogo bolje.

"Možemo da budemo mnogo bolji, posebno u ofanzivnom delu, da ne komplikujemo previše u završnici. Treba da budemo još bolji i u defanzivnom delu jer će nam trebati intenzitet, dolazi plej-of u kom treba da pobedimo sve utakmice, nemamo pravo na grešku", rekao je Đukić.

Govorio je i o stanju terena na stadionima u Srbiji koje je ocenio katastrofalnim.

"Mi nemamo regularno prvenstvo jer nemamo terene. Zavisi kada vas zakači Kruševac, Niš...kada vas zakače loši tereni. Moj predlog je da se radi veštačka trava jer u Srbiji imate pet-šest katastrofalnih meseci kada su tereni katastrofalni. Hoćemo da pravimo igrače za Evropu, a igramo po kaljugama", rekao je Đukić.

On je istakao da veruje u "sudijsko poštenje" jer je, kako je rekao, vaspitavan u "poštenju i fer-pleju", kao i da mu vaspitanje ne dozvoljava da "pomisli da nešto može da se namesti".

"Verujem u sudijsko, ljudsko poštenje. Vaspitanje mi ne dozvoljava da pomislim da nešto može da se kupi u fudbalu, proda, namesti... Taj fudbal za mene ne bi imao smisla. Verujem da će sudija najpoštenije moguće suditi jer ima milion priča, da će nam namestiti tamo ili ovamo. Verujem čvrsto da će se liga odlučiti na terenima, izmedju fudbalera, a da neće biti bitan ni Terzić, ni Vučelić, ni neki treći, već ova 22 momka na terenu", rekao je Đukić.

Crno-beli su tokom pauze igrali prijateljsku utakmicu sa Radnikom u Bijeljini, a strelac je bio Djordje Ivanović, zimsko pojačanje iz Spartaka.

"Odlično radi, što je najbitnije. Sve ostalo će doći samo po sebi. Sve bolje se adaptira na zahteve Partizana. Ni u jednom momentu nije psihički pao zbog toga što ne igra kao u Spartaku. Samo je pitanje kada će da iskoristi šansu i ustaliti se u ekipi. Ne žurimo, nema pritiska", naveo je trener Partizana.

On je pohvalno govorio i o mladom Svetozaru Markoviću.

"Dolazi iz vaspitane porodice, to je pametno, radno i skromno dete. Znam da se neće uobraziti, dići u nebesa jer igra na vrhunskom nivou i napreduje iz dana u dan. Pred njim je lepa karijera", naveo je Đukić.

Novinare je zanimalo Djukićevo mišljenje o reprezentaciji Srbije, koja je u prijateljskim utakmicama poražena od Maroka i pobedila Nigeriju.

"Imamo odličnu selekciju i treba nam mirnoća. Svetsko prvenstvo može da bude dobro i da donesemo radost navijačima. Ne treba ići sa previše euforije. Dobri smo i možemo da se takmičimo sa svakim", rekao je trener Partizana.

Utakmica izmedju Bačke i Partizana će se igrati u subotu od 15.30 na stadionu u Bačkoj Palanci.

Beta Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track