PAO DOGOVOR SA BERTOMEUOM! Bokan potvrdio: Budućnost će sigurno igrati Evroligu, a Zvezdi želim...
Foto: ABA Liga

PoDGORIČANI U NAJJAČEM EVROPSKOM TAKMIČENJU

PAO DOGOVOR SA BERTOMEUOM! Bokan potvrdio: Budućnost će sigurno igrati Evroligu, a Zvezdi želim...

Košarka -

Prvi čovek KK Budućnost Dragan Bokan izjavio da već sada može da se kaže da je klub iz Podgorice siguran učesnik Evrolige sledeće sezone jer će ispuniti sve obaveze, ali i poželeo Crvenoj zvezdi da se brzo vrati u društvo najboljih na Starom kontinentu.

Budućnost je sa 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige slavila nad Zvezdom i prekinula trogodišnju dominaciju crveno-belih na Jadranu.

"I dalje uživamo u najvećem uspehu kluba u istoriji, osvajanju ABA lige i plasmanu u Evroligu. Moram da potvrdim da je Budućnost član Evrolige za narednu sezonu i sigurno će igrati u tom takmičenju na jesen. Bez ikakvih nedoumica", rekao je Bokan Tanjugu u Podgorici.

Bokan je u utorak bio u Barseloni i dogovorio praktično sve detalje sa direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

"Razgovarao sa Bertomeuom, potvrdili smo skoro sve stvari. Zahvalio bih se premijeru Dušku Markoviću, ministru sporta Nikoli Janoviću i posebno budućem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću koji je otkad sam stigao u Budućnost bio maksimalna podrška da se stvore svi uslovi da osvojimo ABA ligu".

Bokan ističe da je klub dobio potvrdu da će Vlada Crne Gore bezrezervno pomoći u ispunjenju minimalnih uslova za takmičenje u Evroligi.

"Sve smo jasno precizirali sa Bertomeuom i nema nikakvih prepreka, rešićemo sve zahteve do kraja avgusta".

On je poručio da je KK Budućnost ponos cele Crne Gore, ali i poželeo Crvenoj zvezdi dosta uspeha u narednom periodu.

"Zahvalio bih Crvenoj zvezdi na velikom spektaklu i borbi u finalu, uspeh je još veći kada se zna koliko veliki klub smo pobedili. Želim da Zvezda u narednom periodu opet uđe u društvo 16 najboljih u Evropi", zaključio je Bokan.

Kurir sport/Tanjug, foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zbog koga možemo da se nadamo ozbiljnom uspehu na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track