(VIDEO) ŠAMARČINA ŠAMPIONU: Pelikansi demolirali Golden Stejt! Hjuston napravio brejk!
Foto: AP

VEČITI U NBA

(VIDEO) ŠAMARČINA ŠAMPIONU: Pelikansi demolirali Golden Stejt! Hjuston napravio brejk!

Košarka -

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa smanjili su na 2:1 u seriji protiv Golden Stejt Voriorsa, pošto su u trećem meču slavili sa 119:100.

Pelikansi su meč rešili u trećoj četvrtini kada je njihova prednost išla i preko 20 poena prednosti.

Najzaslužniji za pobedu Pelikansa bio je centar Entoni Dejvis, koji je meč završio sa 33 poena, 18 skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Džru Holidej je imao 21 poen, sedam skokova i pet asistencija, dok je Režon Rondo upisao fenomenalnu 21 asistenciju, uz 10 skokova i četiri poena. Nikola Mirotić je dao veliki doprinos sa 16 poena i 13 skokova, a značajnu pomoć sa klupe domaći su imali u vidu Iana Klarka, koji je za 21 minut ubacio 18 poena.

Kod branioca titule, Klej Tompson je imao 26 poena i sedam skokova, Kevin Durent je zabeležio 22 poena, Stef Kari je uz 19 poena imao i šest skokova i četiri ukradene lopte, dok je Drejmond Grin bio nadomak tripl-dabla (11p, 12sk, 9as).

Naredni meč na programu je u nedelju od 21:30 po našem vremenu, takođe u Nju Orleansu, posle čega se serija vraća u Ouklend.

Ekipa Hjustona vratila je brejk protiv Jute savladavši ih sa 113:92, za vođstvo u seriji 2:1.

Roketsi su apsolutno demolirali sastav Jute do poluvremenu, pošto su posle 24 minuta igre vodili sa 70:40. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Džejms Harden i Erik Gordon sa 25 poena, a pratili su ih Pol sa 15, kao i Kapela i Ariza sa po 11 poena. U domaćem sastavu Rojs O'Nil je ubacio 17, Burks 14, dok je Donovan Mičel imao sa 10 poena i šut iz igre 4/16. Naredni meč igra se takođe u Jutu noći između nedelje i ponedeljka.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) ZBOG ČEGA GRAĐANI SRBIJE NE ZASLUŽUJU DA GLEDAJU ORLOVE?! Ili zašto je za FSS bitnija Austrija od Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track