STOPAMA SENIORA: I pioniri Zvezde prvaci Srbije!
Foto: KK Crvena Zvezda

VELIKI USPEH

STOPAMA SENIORA: I pioniri Zvezde prvaci Srbije!

Košarka -

Pioniri KK Crvena zvezda osvojili su prvenstvo Srbije nakon pobede nad Mladosti iz Zemuna rezultatom 86:71. Na taj način crveno-beli su objedinili trofeje u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i potvrdili apsolutnu dominaciju kada su u pitanju mlađe kategorije.

Pioniri Crvene zvezde prvaci su Srbije za sezonu 2017/2018!

Na taj način klub sa Malog Kalemegdana objedinio je titule državnog prvaka u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Još jednom je na delu pokazan izvanredan rad menadžmenta i trenera Crvene zvezde i da crveno-beli u mlađim kategorijama u Srbiji drže apsolutni primat.

Finalni turnir održan je u dvorani ''Mega Factory'', a crveno-beli su do finala došli savladavši Partizan rezultatom 79:59, a potom i ekipu Mega Banjica 72:68. U finalu ih je čekao sastav Mladosti iz Zemuna.

Crveno-beli nisu pokazali igru iz prethodne dve utakmice u uvodnih 20 minuta pa su Zemunci na veliki odmor otišli sa vođstvom od osam poena (35:43). Međutim, Zvezda je u trećoj deonici zasijala punim sjajem. Serijom 16:0 crveno-beli su apsolutno preuzeli kontrolu nad utakmicom, u trećem periodu ubacili čak 32 poena i nezadrživo jurišali ka trofeju.

Ozbiljnim pristupom i kvalitetnom odbranom koračali su do cilja i na kraju sasvim zasluženo podigli trofej. Slavila je Crvena zvezda rezultatom 86:71, a blistao je Filip Branković koji je meč završio sa čak 25 poena.

Crvena zvezda : Korlat, Arsović, Stankić, Živanović 2, Miletić 17, Dobrić 13, Marković, Vukas 14 (11 skokova, 8 asistencija), Topalović 11 (10 skokova), Bulić 4, Savić, Branković 25.

kurir.rs / kurir sport

foto: KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track