SVE SPREMNO ZA F4 EVROLIGE Tomašević: Beograd je opet centar Evrope!
Foto: Dragana Udovičić

Najbolji klubovi stižu u srbiju

SVE SPREMNO ZA F4 EVROLIGE Tomašević: Beograd je opet centar Evrope!

Košarka -

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević kaže da je Beograd spreman za fajnal-for Evrolige i ističe da je to ogromna stvar za srpsku prestonicu i Srbiju uopšte.

"Velika je stvar za Beograd da može da organizuje jedno ovako veliko takmičenje. Zbog toga čestitam gradskim vlastima, pre svega Slavku Gaku, gradskom sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu, jer je on bio inicijator jedne takve ideje i od njega je sve krenulo. Siguran sam da ćemo biti najbolji domaćini koji su do sada organizovali fajnal-fora, kao što smo uvek bili. Verujem da će gosti u našoj prestonici uživati i smatram da bi i u budućnosti trebalo ponovo da se kandidujemo za ovako veliko takmičenje", istakao je za Kurir Dejan Tomašević.

Bivši reprezentativac naše zemlje priznao je da će na fajnal-foru navijati za Srbe iz Fenerbahčea.

Možda niste znali... DEJANOVI TROFEJI

Evropsko prvenstvo 1995, 1997, 2001. Svetsko prvenstvo 1998, 2002. Srebro na Olimpijskim igrama 1996. Evroliga s Panatinaikosom 2007. Uleb kup s Pamesom 2003.

"Kao generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije ne smem da se opredeljujem, ali ovaj put navijaću za sve naše košarkaše, pre svega za Fenerbahče, gde ima najviše Srba. U svakom slučaju očekujem dosta dobre košarke. Nema izrazitog favorita i zbog toga će biti neizvesno. Žalgiris je najveće iznenađenje, ali znajući Jasikivičujusa, on je ekipi stvorio pobednički mentalitet. Litvanija je zemlja košarke i znam koliko njima znači učešće na ovako velikom takmičenju kakvo je fajnal-for", jasan je Tomašević.

Milan Nastić

FOTO: Dragana Udovičić

Jedan od trojice Osvojio sve trofeje

Dejan Tomašević je uz Felipea Rejesa i Rudija Fernandeza jedini košarkaš iz Evrope koji je uspeo da osvoji Svetsko prvenstvo, Evropski šampionat, Evroligu i Evrokup, koji se nekad zvao Uleb kup. - Zaista sam ponosan na sve podignute trofeje i što sam na najbolji način predstavljao moju zemlju. Ostaje žal što neku od ovih titula nisam osvojio s nekim od srpskih klubova, ali iskreno se nadam da će neka naša ekipa u skorijoj budućnosti ponoviti uspeh Partizana iz 1992. i osvojiti Evroligu - poručio je Tomašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track