Najnovije vesti

DONČIĆ BOLJI OD DRAŽENA: Evo šta o tome kaže Aca Petrović! (VIDEO)
Foto: EPA/TOMS KALNINS

TEŠKO JE POREDITI DVA ASA

DONČIĆ BOLJI OD DRAŽENA: Evo šta o tome kaže Aca Petrović! (VIDEO)

Košarka

Ocene po kojima je je Luka Dončić danas na nivou košarkaškog umeća pokojnog Dražena Petrovića, pa čak i bolji od njega, došle su i do brata asa Cibone Aleksandra Petrovića.

Luka Dončić je imao neverovatnih godinu dana: osvojio je Evropsko prvenstvo sa Slovenijom, Evroligu sa Realom i postao MVP košarkaške sezone u Evropi. I to sve sa samo 19 godina. Jednu više imao je Dražen Petrović kada je odveo Cibonu na vrh Evrope 1985. godine. Na pitanje da uporedi Luku Dončića sa njegovim pokojnim bratom, Aca Petrović je rekao:

 

 

- Često me to pitaju i jako mi je teško upoređivati tadašnju i današnju košarku, u kojoj se igra puno čvršće u odbrani. Danas su odbrane toliko kvalitetne da više nema igrača koji bi ubacio 50 koševa, kao što je često radio Dražen. U tom finalu u Atini Dražen je ubacio 36 poena, ali da nije bilo Mihovila Nakića, koji je imao 25 skokova, tu utakmici ne bi dobili. Da je bilo potrebno, ubacio bi Dražen i 50 te večeri, ali tada se igrala drugačija košarka - istakao je Aca Petrović.

 

foto: Profimedia

 

I onda je poentirao sa pričom kako bi Dražen izgledao u današnjoj košarci.

 

- Kada bismo recimo Dražena ubacili u kalup današnje košarke, on bi verovatno ubacivao oko 20-30 poena, pa bi morao da distribuira loptu na kvalitetan način. Ali, po karakteru su Luka i Dražen jako slični, iako se njihov stil igre dosta razlikuje - zaključio je Aca Petrović.

 

Inače, Luka dončić je po završetku finala dres u kom je igrao poklonio Biserki Petrović, Draženovoj majci,koja je istakla da će on krasiti Muzej posvećen legendarnom košarkašu.  


Kurir sprort / Tportal.hr

Foto: EPA/TOMS KALNINS, Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...