CRNO-BELI SE IGRALI: Partizan razbio Megu na startu  pej-ofa, kucanja i strašan pad Sija (VIDEO)
Foto: Aba liga

PLEJ-OF superlige srbije

CRNO-BELI SE IGRALI: Partizan razbio Megu na startu pej-ofa, kucanja i strašan pad Sija (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Megu (97:68) u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa nacionalnog šampionata.

Izabranici trenera Nenada Čanka zasluženo su došli do trijumfa i vođstva u seriji, a najzaslužniji za to bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 14 poena i osam asistencija.

Njega su pratili Gagić i Marinković sa 16, odnosno 15 poena, dok je Veličković ubacio 13.

U poraženom sastavu odličan bio je Goga Bitadze sa 17 poena i šest skokova.

Meč je ostao u senci teškog pada Bandže Sija, koji je prilikom zakucavanja pao na leđa. Francuz je posle nekoliko minuta ustao i otišao u svlačionicu, gde mu je lekarski tim Partizana ukazao pomoć. Još nema informacija o eventualnoj povredi.

Prva četvrtina

Prvi napad na utakmici ima Partizan. Vanja Marinković odlično je prošao i poentirao za dva poena, 2:0. Potom su crno-beli ukrali loptu, a Gos pogodio trojku, 5:0. Na isteku drugog minuta Dejan Milojević morao je da zatraži tajm-aut. Gagić je poentirao za 7:2, a potom je Marinković ubacio trojku za +8 i 10:2.

U drugom delu prve četvrtine Partizan je stao i više od tri minuta nije uspeo da postigne koš. To je Mega iskoristila i uspela da izjednači na 16:16. U tom periodu meča povredio se igrač gostiju Ognjen Čarapić.

Prva četvrtina završena je košem Vanje Marinkovića i minimalnim vođstvom Partizana 22:20.

Druga četvrtina

Za minut druge četvrtine Partizan je ubacio dve trojke i naterao trenera Mege Milojevića da zatraži minut odmora. Bilo je 28:20. Ni taj minut odmora nije mnogo toga promenio, Partizan je sa tri uzastopmne trojke napravio seriju 9:0 i odlepio se na 31:20.

Do poluvremena se uglavnom igralo poen po poen, pa je Partizan nakon dve četvrtine vodio 44:34.

Treća četvrtina

Partizan je serijom 12:0 počeo drugo poluvreme. Gotov isto kao na startu meča. Raspala se igra mladih igrača Mega Bemaksa u trećoj deonici. Na kraju trećeg kvartala Partizan vodi 74:51.

Četvrta četvrtina

Sve je u prvom okršaju Partizana i megede rešeno još na startu trećeg kvartala. Pitanje je samo kojim rezultatom će se završiti meč. Poslednji kvartal obeležio je pad Bandže Sija.

Tok utakmice

Grupnu fazu domaćeg prvenstva, gostujući tim je završio na trećem mestu grupe A, dok je Partizan zauzeo drugo mesto u grupi B.

Plasman u polufinalne će obezbediti ekipa koja prva zabeleži dve pobede u ovom duelu, a pred prvi okršaj, trener crno-belih, Nenad Čanak poručuje:

"Pred nama je jasan put koji moramo preći kako bi došli do željenog cilja. Igramo protiv tima koji nam je na poslednjoj utakmici, odigranoj u Kragujevcu, pokazao koliko može da bude opasan. Borbeni su, veoma talentovani, igraće rasterećeno, ali im neće nedostajati motiva da dođu do pobede. Sa druge strane, motivisani ćemo biti i mi a verujem i da podrška sa tribina neće izostati" - naglasio je Čanak.

Kapiten Partizana Novica Veličković ističe karakter rivala, ali naglašava da uloga favorita priprada crno-belima.

"U ovoj fazi sezone, greške se skupo plaćaju. Od sutra, pa do kraja prvenstva, mi moramo da igramo svaku utakmicu kao da je u pitanju peti meč finala. Protivnik nam je Mega, tim koji ima puno talenata, koji ima dobar karakter i potrebnu sportsku drskost da svakome izađe na crtu sa ambicijom da odnese pobedu. Ipak, favoriti smo mi i to je uloga koju moramo da opravdamo energičnom i pametnom igrom" - izjavio je kapiten Partizana.

Kurir sport

Foto: Dragana Stjepanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track