ZA JAČU SARADNJU SRBIJE I KINE: Dejan Tomašević u gostima kod Jao Minga
Foto: KSS

SUSRET LEGENDI

ZA JAČU SARADNJU SRBIJE I KINE: Dejan Tomašević u gostima kod Jao Minga

Košarka -

Košarkaški savezi Srbije i Kine i do sada su imali kvalitetnu saradnju, koja bi u budućnosti mogla da bude podignuta na viši nivo.

Naime, tokom radne posete Kini, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i predstavnik za marketing KSS Ljupče Žugić obišli su Košarkaški savez Kine na poziv gospođe Xu, koja zastupa ovu najmnogoljudniju državu sveta u raznim sektorima FIBA.

Tomaševića je ugostio predsednik Košarkaškog saveza Kine Jao Ming, legendarni NBA košarkaš i najbolji igrač ove zemlje svih vremena. Teme vrlo konstruktivnih razgovora bile su proširenje postojeće saradnje, jer reprezentacije Kine, seniori i seniorke, već godinama dolaze na pozive KSS na turnire u Srbiju.

Ove godine uspešna saradnja će krenuti i u drugom smeru. Naše ženska i muška seniorska reprezentacija ovog leta putuju u Kinu, gde će odigrati po šest prijateljskih utakmica sa kvalitetnim rivalima. Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević predložio je Mingu da se saradnja proširi i da srpske sudije i treneri u najskorije vreme počnu saradnju sa kineskim kolegama. Jao Mingu se posebno dopao Tomaševićev predlog da kineski juniori dođu u Srbiju, gde bi unapredili košarkaško znanje i stekli nova iskustva.

(KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track