SVE JE SPREMNO: Na Adi Ciganliji počinje Evopsko prvenstvo u kajaku i kanuu
Foto: Kajakaški savez Srbije

BEOGRAD ORGANIZATOR

SVE JE SPREMNO: Na Adi Ciganliji počinje Evopsko prvenstvo u kajaku i kanuu

Ostali sportovi -

Na Adi Ciganliji je u četvrtak 7. juna od 20.00 časova na programu ceremonija svečanog otvaranja Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu za seniore.

Biće priređen prigodan program, goste iz 40 evropskih zemalja pozdraviće zvaničnici države i Grada Beograda.

– Takmičenje će zvanično da proglasi otvorenim Albert Vuds, predsednik Evropske kajakaške asocijacije. Predviđen je defile zemalja učesnica kao i kulturno umetnički program. Pozivamo Beograđane da ukoliko dođu na Adu, svrate na centralnu tribinu i pozdrave goste – kaže Milan Kapelan, sekretar Kajakaškog saveza Srbije.

Ulaz na tribine će tokom sva tri dana takmičenja, od petka do nedelje da bude slobodan.

– Želja nam je da se naši takmičari pokažu pred što većem broju gledalaca. To je dobro i za naš sport, prilika za što bolju promociju.

Podatak da će naš glavni grad da bude domaćin za više od 1.000 gostiju iz inostranstva među kojima su takmičari, treneri i članovi delegacija zemalja učesnica raduje domaćine.

- Videćemo na tehničkom sastanku koliko je tačno sportista a posle toga ćemo moći da kažemo da li je to i rekordan broj ikada kada su u pitanju Evropska prvenstva za seniore.

Još jedan rekord je na vidiku.

– Nemamo precizne podatke sa prethodnih kontinentalnih takmičenja, ali po reakcijama ljudi iz Evropske asocijacije, 80 do sada prijavljenih predstavnika medija je izuzetan pomak. Takođe, angažovano je 40 inostranih sudija, uz desetoro naših.

Poslednje pripreme pred početak takmičenja protiču u najboljem redu.

– Praktično je sve spremno i što se nas tiče, trke bi već mogle da počnu. Tokom srede je stigao najveći broj zemalja. Treninzi su uveliko počeli.

Evropska kajakaška delegacija je zadovoljna viđenim.

– Nemaju zamerke, čak smo dobili pohvale oko nekih sitnih detalja što pokazuje da su svi koji su uključeni u organizaciju ovom događaju posvetili punu pažnju. Moramo da ostanemo na tom nivou do kraja. Velike zasluge pripadaju kancelariji.

Nezaobilazni su i volonteri.

– Ima ih oko 200. Vredni su, organizovani i dugujemo im veliku zahvalnost.

Beograd i srpska kuća kajaka su 2017. bili organizatori dva međunarodna takmičenja.

– Svetski kup a onda i Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore je bila svojevrsna proba za ovo što se sada događa. Na iskustvima od prošle godine sada pravimo veliki događaj – istakao je Milan Kapelan, prvi operativac Kajakaškog saveza Srbije.

(Kajakaški savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track