FINALE SUPERLIGE: Zvezda četvrti uzastopni put ili podvig FMP-a?
Starsport, Foto: STARSPORT

ZNAĆE SE VEČERAS

FINALE SUPERLIGE: Zvezda četvrti uzastopni put ili podvig FMP-a?

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i FMP-a iz Železnika večeras kreću borbu za titulu prvaka Srbije utakmicom u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U reprizi prošlogodišnjeg finala Superlige, crveno-beli traže četvrti uzastopni šampionski trofej u državi, a FMP iznenađenje protiv ovosezonskog evroligaša.

Trener Crvene zvezde Milenko Topić pozvao je svoje izabranike na oprez, priznavši da mu smetaju priče da će biti "lako" i prefiks duela "dva bliska kluba".

"Dve najbolje ekipe se sastaju u finalu, one su to svojim igrama i ponašanjem zaslužile. Pomalo mi smeta da se finale degradira, koriste se termini "dva bliska kluba", priča se da je ovo finale formalnost. Ja ne mislim tako, FMP je dobra ekipa, imaju fizionomiju, odlično su vođeni, nedostaju im dva igrača na spoljnim pozicijama, vrlo važna, ali oni to borbenošću kompenzuju", rekao je Topić, podsetivši da o "bliskosti"najbolje govore povrede Nemanje Dangubića i Stefana Lazarevića u polufinalu Kupa.

Kako je naglasio, Zvezda ne igra za spas sezone, već za titulu koja je velika.

"Veliki je motiv imamo, bila bi nam čast ako bismo izašli kao pobednici. U timu imamo dosta igraca koji nemaju ovaj trofej, neki su uopšte bez trofeja, pa nam neće nedostajati motiva", poručio je Topić.

Zvezdin prvotimac Stefan Jankovic, jedan od junaka polufinalne serije protiv Partizana, rekao je da je ekipa spremna za veliku borbu.

"Ljudi pričaju, a nama to jako smeta, da nas očekuje nešto lagano, polufinale je bilo "finale pre finala", medutim finale je finale. FMP je potpuno zasluženo tu, bili su prvi u svojoj grupi, odlično su vođeni , momci su izvanredni", istakao je Janković.

Prva finalna utakmica serije, koja se igra na tri pobede, na programu je večeras od 20 sati, uz besplatan ulaz u halu "Aleksandar Nikolić".

kurir.rs / Tanjug

foto: STARSPORT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan doveli sjajne napadače za iste pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track