KUGLAŠI DONELI MEDALJE: Goran Marinković primio svetske šampione!
Foto: SSS

Svetski, a naši

KUGLAŠI DONELI MEDALJE: Goran Marinković primio svetske šampione!

Ostali sportovi -

Srpski kuglaši doneli su pregršt medalja sa Svetskog prvenstva u Klužu, a odmah po povratku iz Rumunije posetili su prostorije Sportskog saveza Srbije.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković primio je kuglaše koji su ostvarili vrhunske rezultate, i to u pojedinačnom takmičenju. Tu su bili: Vilmoš Zavarko (kombinacija i sprint) - tri zlatne medalje, Jasmina Anđelković (kombinacija) - zlatna medalja i svetski rekord, Igor Kovačević (pojedinačno) - bronzana medalja.

foto: SSS

Uz seniorske reprezantitvce Sportski savez Srbije primio je i deo članova juniorske i kadetske reprezentacije. Tu su bili: Herminu Lukac (tandem miks) - zlatna medalja, Bojana Klicarica (tandem miks) - zlatna medalja i Vladanu Obrenić (pojedinacni svetski kup za kadetkinje) - zlatna medalja.

Predsednik Sportskog saveza kuglaša Uroš Dragojlović napomenuo je tužnu činjenicu:

"U Srbiji se ne obraća dovoljno pažnje na kuglanje, nije popularan sport. Ali smatram da ovakvi rezultati ne smeju ostati nezapaženi. Naši kuglaši su veoma cenjeni u inostranim klubovima, a od Srbije nisu dobili ni čestitku", izneo je Dragojlović.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković nadovezao se rečima:

"Meni je veoma velika čast što smo mogli da vas primimo. Takođe, predsedniku Davoru Štefaneku je veoma žao što nije u mogućnosti da prisustvuje, ali svakako čekamo sledeće medalje za koje smo sigurni da će ih biti, pa da ponovimo prijem u Sportskom savezu Srbije u punom sastavu", rekao je Marinković, koji je podstakao na dalji napredak ove mlade sportiste i istakao da će Sportski savez Srbije nastaviti da ih podržava.

Kurir sport FOTO: SSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan doveli sjajne napadače za iste pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track