PUBLIKA DA NAS PONESE KA POBEDI: Evo šta Saša Đorđević kaže pred duel sa Nemačkom
Foto: FIBA

selektor zove novosađane

PUBLIKA DA NAS PONESE KA POBEDI: Evo šta Saša Đorđević kaže pred duel sa Nemačkom

Košarka -

Utakmicom protiv Nemačke u ponedeljak u 20 sati u velikoj dvorani SPENS u Novom Sadu, košarkaška reprezentacija Srbije završava prvu fazu kvalifikacija za Svetski šampionat koji se sledeće godine igra u Kini.

Naši košarkaši su već obezbedili plasman u drugi krug kvalifikacija, ali je utakmica sa Nemačkom važna zbog broja pobeda koje se prenose u narednu rundu. Za ovaj duel vlada veliko interesovanje, od subote više nema ulaznica u slobodnoj prodaji, pa se očekuje da reprezentacija Srbije u novosadskoj dvorani ima veliku podršku.

Selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle ubedljive pobede naše reprezentacije u petak u Gruziji, ali je već tada istakao da taj meč treba odmah zaboraviti i okrenuti se narednom protivniku.

– Nemačka je ekipa koja ima izuzetan entuzijazam i individualni kvalitet. Novi selektor je timu doneo neke novine, fizički su sjajno spremni i veoma su visoka ekipa. Svi su jako napredovali i nemačka reprezentacija je u ovom trenutku jako dobar tim. U dosadašnjem toku kvalifikacija pokazali su konstantnost u igri i rezultatima. Na nama je da reagujemo, da sa istom željom i odnosom prema igri kao u Gruziji, uđemo u utakmicu i uz pomoć novosadske publike pokušamo da dođemo do pobede – rekao je selektor Đorđević.

Što se tiče sastava tima koji će se suprotstaviti Nemcima, Nedović neće biti u ekipi, zbog problema sa povredom koji ima već duže, kao ni Avramović koji zbog udarca u butni mišić nije igrao protiv Gruzije. Đorđe Gagić je spreman i biće u sastavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track