SVE JE SPREMNO: Mlada ženska košarkaška reprezentacija otputovala na Evropsko prvenstvo
Foto: KSS

srećno

SVE JE SPREMNO: Mlada ženska košarkaška reprezentacija otputovala na Evropsko prvenstvo

Košarka -

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije (igračice rođene 1998. godine i mlađe) otputovala je ovog četvrtka na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, koje će se održati od 7. do 15. jula. Naš tim igraće u grupi A sa selekcijama Slovenije, Nemačke i Rusije.

Selektor Miloš Pavlović uverava da su njegove izabranice spremne za iskušenja koja ih očekuju na predstojećem šampionatu.

- Uradili smo dobar posao u pripremnom periodu. Ispunjeni su svi zacrtani ciljevi i što je mnogo važnije, mislim da smo napredovali na individualnom i timskom planu. Odigrali smo sedam kontrolnih utakmica koje su nam pomogle da otklonimo uočene nedostatke, a posebno je bio koristan turnir u Španiji, gde smo odmerili snage sa jakim rivalima. Senku na pripremni period baca jedino povreda Đurđine Đokić, koja nažalost neće biti sa nama u Mađarskoj - ističe selektor.

On je komentarisao i naše rivale u Mađarskoj.

- Posebno smo fokusirani na premijerni meč sa Slovenijom. Taj duel i onaj sa Nemačkom može da odredi našu sudbinu na šampionatu. Ako bi slavili ove dve pobede, u nokaut fazi bi izbegli selekcije Francuske i Italije, koje važe za favorite - naveo je Pavlović.

Selektor naše mlade reprezentacije veruje u dobar plasman, ali ne želi da se bavi prognozama.

- Najpre od sebe, pa od svih devojaka očekujem najviše moguće. Dobro smo radili, napredovali smo prethodnih nedelja. Samopouzdanje nam je poraslo i ne treba nikoga da se plašimo. Ipak, ovo je Evropsko prvenstvo, lakih protivnika nema i niko nije nepobediv. Spremni smo na borbu i da u svakom trenutku pružimo maksimum - zaključio je Miloš Pavlović.

Srbiju će na predstojećem prvenstvu Evrope predstavljati sledećih 12 košarkašica: Ivana Katanić (kapiten), Mina Đorđević, Nevena Naumčev, Teodora Turudić, Vladana Vujisić, Ivana Raca, Milica Bojović, Marijana Zukanović, Tamara Jovančević, Lara Radulović, Marija Stojanović i Nevena Vučković.

Stručni štab selektora Miloša Pavlovića čine pomoćni treneri Vesna Despotović i Bojan Ivanović, doktor Momčilo Jakovljević, fizioterapeut Marko Đurković i tim menadžer Katarina Protić.

Kurir sport

Foto: KSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KK Crvena zvezda počela pregovore. Da li je ovo prvo pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track