AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, BIĆE OVO USPEŠAN TURNIR: Mlada reprezentacija Srbije startovala pobedom na EP protiv moćne Slovenije (VIDEO)
Foto: KSS

BRAVO

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, BIĆE OVO USPEŠAN TURNIR: Mlada reprezentacija Srbije startovala pobedom na EP protiv moćne Slovenije (VIDEO)

Košarka -

U prvom kolu grupe A Evropskog prvenstva mlade U20 reprezentacije, naše devojke startovale su pobedom protiv reprezentacije Slovenije rezultatom 72-65.

Agresivnom odbranom i kolektivnom igrom, devojke iz Srbije završile su prvo poluvreme u svoju korist. Posle 1/4 naše reprezentativke imale su prednost 24-19. U 2/4 nas je čekala zanimjivija igra sa obe strane, i smenjivanje prednosti. Ipak, raspoložene Mina Đorđević i Ivana Raca nisu dozvolile našoj reprezentaciji da ispusti prednost, i na odmor otišle sa rezultatom 43-39 u korist našeg tima.

Treći period je doneo smireniju igru naše reprezentacije, tvrdu četvrtinu gde smo postigli samo 12 poena, ali i odigrale odbranu na visokom nivou i primili samo 9 poena. Sigurna prednost naših mladih reprezentativki pred početak poslednje četvrtine, kraj 3/4 i prednost 55-48.

Četvrta četvrtina je bila stabilna i dobra za našu ekipu. Do dvocifrne prednosti Srbija je došla u 33. minutu – 61:50. Međutim, Slovenke ubrzo postižu dve brze trojke i prave seriju – 8:0 (61:58). Na 2 minuta pre kraja utakmice, izabranice selektora Miloša Pavlovića, imale su prednost 70:60. Nakon tajmauta selektora Pavlovića, naše devojke su mogle samo da privedu utakmicu polako kraju.

Na kraju utakmice Srbija 72, Slovenija 65.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Mina Đorđević sa postignutih 18 poena, Teodora Turudić 11 poena, Vladana Vujisić 10 poena i Ivana Raca je postigla 9 poena uz 8 skokova.

Treba istaći i to da su naše devojke nadskakale reprezentaciju Slovenije i odnos u skokovima je iznosio 50 prema 30 u korist naše ekipe.

U reprezentaciji Slovenija najefikasije su bile Aleksandra Krošelj sa 20 postignutih poena i Zala Friškovec sa 17 poena.

SRBIJA U20: Naumčev 8, Đorđević 18, Vujisić 10, Jovančević, Radulović 2, Zukanović 2, Turudić 11, Bojović 5, Raca 9, Vučković 2, Katanić 5, Stojanović.

SLOVENIJA U20: Einfalt, Cvijanović 2, Krošelj 20, Gabrijel, Jesenšek, Zoran 9, Goršič 9, Špoljar, Pamić, Friškovec 17, Kozina-Bubnić 8, Dautović.

Pored utakmice koju su odigrale reprezentativke Srbije i SLovenije, u grupi A, odigrana je i utakmica između Rusije i Nemačke, koja je završena u korist Rusije 72-67.

U drugom kolu, sutra, od 13:30 Srbija igra protiv Nemačke.

Kurir sport/Košarka24

Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track