SENZACIJA: Teniserka sa Tajvana izbacila prvu teniserku sveta!
Foto: Reuters

VIMBLDON

SENZACIJA: Teniserka sa Tajvana izbacila prvu teniserku sveta!

Tenis -

Nemačka teniserka Anđelik Kerber plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je danas pobedila Japanku Naomi Osaku sa 6:2, 6:4.

Meč Kerber i Osake, desete i 18. teniserke sveta, trajao je samo 64 minuta.

Nemica će u narednom kolu Vimbldona igrati protiv Belinde Benčić iz Švajcarske koja je bila bolja od Karle Suares Navaro iz Španije sa 6:1, 7:6.

U osminu finala se plasirala i Beloruskinja Aleksandra Sasnovič. Ona je, posle Petre Kvitove, izbacila i Australijanku Dariju Gavrilovu pobedivši je sa 6:3, 6:1.

Naredna protivnica Beloruskinji biće Letonka Jelena Ostapenko koja je slavila protiv Ruskinje Vitalije Dačenko sa 6:0, 6:4.

Do osmine finala stigla je i slovačka teniserka Dominika Cibulkova. Ona je pobedila Belgijanku Elis Mertens (6:2, 6:2) i zakazala duel sa Su Vei Hsije sa Tajvana koja je danas napravila najveće iznenadjenje.

Su Vei Hsije slavila protiv prve teniserke sveta, Rumunke Simone Halep sa 3:6, 6:4, 7:5.

Eliminacija Halep znači da je na Vimbldonu ostala samo jedna teniserka od prvih deset nositeljki - Karolina Pliškova.

Prolaz dalje danas su obezbedile i Darija Kasatkina i Alison Van Ujtvank i njih dve će se sastati u osmini finala. Ruskinja je bila bolja od Ešli Barti iz Australije (7:5, 6:3), dok je Belgijanka pobedila Estonku Anet Kontevejt (6:2, 6:3).

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track