SRBIJO, BUDI PONOSNA! OVA DECA SU POKAZALA KAKO SE GINE ZA DRES REPREZENTACIJE! Nikad ne otpisujte naše JADRANKE! Kako su mlade SRPSKE KOŠARKAŠICE napravile čudo u Mađarskoj! (KURIR TV)
Foto: FIBA

evrobasket

SRBIJO, BUDI PONOSNA! OVA DECA SU POKAZALA KAKO SE GINE ZA DRES REPREZENTACIJE! Nikad ne otpisujte naše JADRANKE! Kako su mlade SRPSKE KOŠARKAŠICE napravile čudo u Mađarskoj! (KURIR TV)

Košarka -

Mlada ženska košarkaška reperezentacija (U20) napravila je neverovatan uspeh na Evropskom prvenstvu koje se održava u mađarskom Šopronu.

Srbija je u izuzetno uzbudljivom polufinalnom meču savladala selekciju Italije posle produžetka (64:58) i tako se plasirala u veliko finale Evrobasketa.

Nosioci ovog sjajnog tima, koji predvodi mladi košarkaški stručnjak Miloš Pavlović, su mahom iste one devojke koje su prošle godine obradovale naciju osvajanjem srebra na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina. Sada su napravile novo čudo!

foto: FIBA

Niko nije očekivao veliki rezultat od ovih sjajnih devojaka, mnogi su smatrali da je naredna godina njihova, a sada šta urade, urade... Ali one nisu želele da čekaju! One su pucale od samopouzdanja, borile su se kao lavice na terenu, nisu se predavale ni u momentima kad je favorizovani domaćin imao 17 poena prednosti u četvrtfinalu... Jednostavno, verovale su u sebe, išle su korak po korak i stigle do samog finala.

foto: KSS

Tim koji pravi čuda u Mađarskoj:

Ivana Katanić (kapiten) Mina Đorđević Nevena Naumčev Teodora Turudić Vladana Vujisić Ivana Raca Milica Bojović Marijana Zukanović Tamara Jovančević Lara Radulović Marija Stojanović Nevena Vučković.

Selektor: Miloš Pavlović

Tim menadžer: Katarina Protić

Pomoćni treneri: Vesna Despotović i Bojan Ivanović

Doktor: Momčilo Jakovljević

Fizioterapeut: Marko Đurković

Potpredsednica KSS: Ana Joković

foto: FIBA

U finalu, koje je na programu večeras od 20.15, čeka ih moćna Španija. Zlatnu medalju ne mogu da obećaju, ali budite sigurni da će naše "Jadranke" (nadimak koje su sebi dale) učiniti sve da se nađu na najvišem postolju.

Kakav god ishod meča da bude, to neće promeniti činjenicu da su one za nas prave ŠAMPIONKE

SREĆNO!!!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track