GROBARI ĆE GA ODMAH ZAVOLETI: Evo šta kaže novi centar Partizana
Foto: Profimedia

jasan cilj

GROBARI ĆE GA ODMAH ZAVOLETI: Evo šta kaže novi centar Partizana

Košarka -

Australijski košarkaš Džok Lendejl je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

Džok Lendejl je četvrto pojačanje Partizana ovog leta! Nakon Zagorca, Nikolića i Pejdža, crno-beli tim je jači i za australijskog centra koji je tokom ovogodišnje NBA letnje lige igrao za Atlanta Hokse, uz učinak od pet poena i 5,8 skokova po meču.

- Uradimo to, Partizane– napisao je Lendejl potpisujući ugovor sa crno-belima.

– San o NBA ligi je još živ. Ali pogledajte puteve drugih momaka iz Australije koji su sada u NBA. Proveli su tri ili četiri godine po Evropi. Izgradili samopouzdanje, doveli tela u red, naučili da igraju protiv odraslih muškaraca. Vidite da svake godine pet ili šest momaka iz Evrope odlazi iz evropskih timova u NBA.

- Verujem u sebe, verujem i da ću ja biti među njima. Mislim da promena scenarija i izgradnja samopouzdanja kao profesionalcu neće biti loša ideja. Rekli su mi da imaju prostor u timu na mojoj poziciji. Rekli su da ću imati priliku da igram i da će se igra vrteti oko mene. To je sve što mi je bilo potrebno. Još sam mlad i učim. Za mene ne bi bilo dobro da sam otišao u NBA i da sedim na kraju klupe – rekao je Lendejl.

Novi centar Partizan rođen je 1995. godine i visok je 211 centimetara.

Australijanac stiže sa Univerziteta Sent Meris gde je prosečno beležio 21,14 poena i 10,7 skokova. Takođe, uvršten je u drugi najbolji tim Divizije 1 NCAA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track