SRPKINJE PRIREDILE SENZACIJU NA EP! Naše mlade košarkašice srušile favorizovanu Španiju!
Foto: KSS

čudo u udinama

SRPKINJE PRIREDILE SENZACIJU NA EP! Naše mlade košarkašice srušile favorizovanu Španiju!

Košarka -

Ženska juniorska reprezentacija Srbije (U18) ubedljivo je savladala selekciju Španije rezultatom 58:47 ( 9:16, 16:11, 18:6, 15:14) u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Udinama.

Izabranice selektora Bogdana Bulja do izuzetno važnog trijumfa došle su zahvaljujući maestralnoj igri u drugom poluvemenu.

Naše devoljke su loše otvorile meč, gubile su 12:0 na startu i svi su očekivali ubedljivu pobedu Španije. Međutim uspele su da se rezultatski vrate do kraja prvog poluvremena, da bi u nastavku meča sjajnom igrom razmontirale favorita za najviši plasman.

Čak četiri naše reprezentativke imale su dvocifren učinak na ovom meču. Najzaslužnija za trijumf našeg tima bila je Jelena Mitrović, koja je zabeležila dabl-dabl. Jelena je postigla 11 poena i upisala čak 17 skokova! Najefikasnija je bila Nadežda Nedeljkov sa 13 postignutih poena (2/2 za tri poena), Olić je ubacila 12, a Radulović 10 poena. U poraženom timu samo je Pendande imala dvocifren učinak (10p).

Srbija je tako posle dva odigrana kola prva u grupi C sa maksimalnim učinkom, dok Španija ima polovičan učinak. Izabranice selektora Bogdana Bulja u poslednjem kolu grupne faze igraju protiv Češke. Meč je na programu u ponedeljak od 16.30.

Kurir sport

Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track