Srpski košarkaš u Ciboni

Šansa

Srpski košarkaš u Ciboni

Košarka -
Marko Jagodić-Kuridža potpisao je pre sedam dana ugovor sa Cibonom, što je bila želja novog trenera Zagrepčana Veljka Mršića.

Srpski košarkaš Marko Jagodić-Kuridža potpisao je ugovor sa Cibonom, što je bila želja novog trenera Zagrepčana Veljka Mršića.

"Tačno je da smo se dogovorili. Mom dolasku u Zagreb kumovao je Jasmin Repeša koji je dok je bio trener Cibone, često dolazio u Čapljinu za koju sam igrao prošle sezone. On je dolazio na utakmice, posmatrao me je, a ja sam dobro igrao, To me je preporučilo i novom treneru Mršiću, Zadovoljan sam, jer sam konačno dobio šansu u velikom klubu i verujem da ću se dokazati", rekao je Jagodić - Kuridža za Kurir.

On je dodao da nema strah od igranja u velikom klubu.

"Nemam čega da se plašim, verujem u sebe i nema ni najmanju sumnju da sam napravio pravi potez. Svi primećuju da Cibona ne igra Evroligu, ali ja do sada nisam nastupao ni za tim koji je igrao regionalnu ABA ligu. Za mene je možda i dobro što ćemo se takmičiti u Evrokupu, da polako rastem kao košarkaš.

Ovaj Požežanin je prošle sezone igrao za Čapljinu i prosečno beležio 20.7 poena i 11.9 skokova čime je stigao do MVP titule u prvenstvu BiH, ali kaže da za sada ne planira da menja reprezentaciju za koju nastupa.

"Imam državljanstva Srbije i Hrvatske, ali bih igrao za Srbiju. Na moju žalost, a sreću svih nas košarkaša Srbija ima veoma jaku konkurenciju i mislim da za sada nije realno da budem deo nacionalnog tima. Videćemo, jednog dana, ko zna. Voleo bih naravno , rekao je Marko, koji je u karijeri igrao i za subotički Spartak, Novi Sad i Borac iz Banja Luke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track