Hamilton i Baton: Nemamo brzinu za vrh F1

Zabrinuti

Hamilton i Baton: Nemamo brzinu za vrh F1

Ostali sportovi -
Daleko smo od „Red Bula“. Svaki krug smo davali maksimum i kao i uvek ostavili srce na stazi, ali nismo bili dovoljno brzi, kažu vozači Meklarena

Vozači Meklarena Luis Hamilton i Dženson Baton upozorili su da će, ukoliko se nešto ne promeni, njihov tim uskoro ispasti iz šampionske trke u Formuli 1. Hamilton je trku za Veliku nagradu Velike Britanije završio na osmom mestu, dok je Baton kao 10. prošao kroz cilj na stazi u Silverstonu.

"Daleko smo od „Red Bula“. Svaki krug sam davao maksimum i kao i uvek ostavio srce na stazi, ali nismo bili dovoljno brzi. Očekivali smo da će Red Bul biti u prednosti, ali oni su nastavili da napreduju ove sezone. Teško je u takvim okolnostima ostati u trci za titulu", rekao je Hamilton.

U generalnom plasmanu vodi Španac Fernando Alonso iz Fererija sa 129 bodova, 37 više od Hamiltona, dok je Baton osmi sa 79 bodova zaostatka. U konkurenciji konstruktora Meklaren zaostaje 74 boda za vodećim Red Bulom.

Bolid Meklarena kritikovao je i Baton, koji smatra da nije kriv za bleda izdanja ove sezone.

"Slabost naših bolida vidi se i dok vozimo sa timovima iz srednje klase. Ne mislim da smo pogrešili u taktici, jednostavno u ovom trenutku nemamo brzinu", rekao je Baton.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 22. jula trkom za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track