JURIŠ NA ZLATO KOJE NEDOSTAJE: Srpski basketaši otputovali na Evropsko prvenstvo
Foto: Kss.rs

nadaju se novom uspehu

JURIŠ NA ZLATO KOJE NEDOSTAJE: Srpski basketaši otputovali na Evropsko prvenstvo

Košarka -

Bukurešt će od 14. do 16.septembra biti domaćin 2018 FIBA 3×3 Evro kupa (Evropskog prvenstva) za seniorke i seniore.

Srbija će i ovoga puta imati predstavnike u obe konkurencije – žene i muškarci su, kao i do sada, kroz kvalifikacije koje sve evropske 3×3 nacije igraju, izborili plasman na završnu smotru.

Zanimljiv je podatak da su jedino Španija i Srbija zemlje koje na poslednja tri Evro kupa (od kada se Evropsko prvenstvo igra svake godine) imaju predstavnike u ženskoj i muškoj konkurenciji, što govori o kvalitetu naših selekcija i rada sa njima.

Ženska reprezentacija, koja će nastupati u sastavu: Marina Marković, Biljana Pešović, Jefimija Karakašević i Mirjana Beronja, a koju vodi selektor ženskih 3×3 reprezentacija Olivera Dragićević Krivokapić, pokušaće ove godine da ode za korak dalje nego prethodne dve (kada su dolazile do četvrfinala) i pokušati da ovog puta uđe u borbu za medalju.

Srbija se u ženskoj konkurenciji nalazi u grupi C uz reprezentacije Holandije i domaćina Rumunije. Svoje mečeve u grupi igraće drugog dana takmičenja u subotu, 15. septembra i to od 16.25 časova (po srpskom vremenu) protiv selekcije Holandije, da bi od 18.25 časova odmerile snage sa reprezentacijom Rumunije. U slučaju prolaska u četvrtfinale protivnice naših dama biće jedna od reprezentacija A grupe u kojoj se nalaze Španija, Švajcarska i Ukrajina.

foto: Kss.rs

U muškoj konkurenciji Srbiju će predstavljati „četvorka“ iz Novog Sada Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero. Sa ekipom će se na šampionatu nalaziti i selektor muških 3×3 selekcija Goran Vojkić, kao i trener 3×3 selekcija Danilo Lukić. Muška reprezentacija će ponovo „napadati“ Evro titulu koja je jedini trofej koji u muškoj 3h3 košarci nedostaje Srbiji u reprezentativnim vitrinama.

Muškarci će se nalaziti u grupi A uz selekcije Bosne i Hercegovine i Španije sa kojima će igrati prvog dana takmičenja – u petak, 14. septembra i to protiv selekcije Bosne i Hercegovine od 16.00 sati po srpskom vremenu, pa protiv Španije od 20.00 sati. U slučaju prolaska u četvrtfinale, protivnik će doći iz grupe C u kojoj se nalaze ekipe Rumunije, Letonije i Mađarske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track