TOMIĆ PRED CEDEVITU: Da pobedom završimo seriju teških mečeva u januaru
Foto: Starsport©

zna lek posle poraza

TOMIĆ PRED CEDEVITU: Da pobedom završimo seriju teških mečeva u januaru

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Cedeviti u Zagrebu, u derbiju 17. kola regionalne ABA lige.

Zvezda u meč ulazi neporažena u regionalnom takmičenju, dok Cedevita deli drugu poziciju na tabeli sa skorom 11-5.

U prvoj utakmici dva tima u Beogradu, Zvezda je pobedila Cedevitu 94:79, u meču u kome je po prvi put tim vodio Slaven Rmac, a u tim se vratio plejmejker Džejkob Pulen.

"Ovo je svakako derbi utakmica, meč prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli. Očekuje nas Cedevita koja svakako ima bolju hemiju i igra znatno bolje od našeg susreta u Laktašima, što i pokazuju kroz prethodne utakmice, posebno i ovu poslednju protiv Budućnosti u Podgorici. Mi sa druge strane treba da odreagujemo nakon poraza od Valensije. Želimo da odigramo dobro i da stignemo do dobrog rezultata, jer nas nakon toga već u utorak očekuje utakmica sa Limožom u Francuskoj, čime bi završili izuzetno tešku seriju januarskih mečeva. To nije opravdanje, uvek sam bio protiv takve vrste alibija, nastavljamo da radimo, da treniramo i želimo što pre ponovo na pobednički kolosek", rekao je trener Milan Tomić.

Zvezda će biti oslabljena neigranjem Branka Lazića, Majka Cirbesa i Alekse Radanova.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv dobrog tima koji je značajno izmenio sastav od naših mečeva na Superkupu i prvog ligaškog meča u Beogradu. Imaju kvalitet, i ne predaju se ni u situacijama kada rezultatski zaostaju, što smo videli u nekoliko navrata upravo protiv najboljih timova u ABA ligi. Poraz protiv Valensije smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ovoj utakmici u kojoj moramo da odigramo čvrsto, borbeno, bez padova koji su nas dovodili u situaciju da se vraćamo u utakmicu i jurimo rivala u pojedinim mečevima Evrokupa", rekao je Dušan Ristić.

Derbi između Cedevite i Zvezde na programu je u subotu od 17 časova.

Posle razočaravajućeg poraza od Valensije u Pioniru Zvezda danas (17.00) gostuje Cedeviti. Kvota na pobedu tima Milana Tomića u Domu sportova je 1,70, dok je na Cedevitu 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Cedevita - Crvena zvezda.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track