NADAL SA NEVROVATNIM DIVLJENJEM I POŠTOVANJEM PRIČAO O NOVAKU: Srećan sam jer imam priliku da igram sa najboljim teniserom sveta!
Foto: Profimedia

poklonio se velikom rivalu

NADAL SA NEVROVATNIM DIVLJENJEM I POŠTOVANJEM PRIČAO O NOVAKU: Srećan sam jer imam priliku da igram sa najboljim teniserom sveta!

Tenis -

Prvi i drugi teniser sveta Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u nedelju u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Đoković će pokušati da osvoji rekordnu sedmu titulu na Australijan openu, a Nadal drugu, ali i da udje u istoriju kao teniser koji je najmanje po dva puta osvajao sva četiri grend slem turnira.

To će biti njihov 53 duel, a srpski teniser ima dve pobede više - 27. Nadal je, međutim, uspešniji u grend slem finalima u međusobnim duelima, pošto iz sedam mečeva ima četiri pobede.

"Mogu da kažem da sam uživao u rivalstvima i sa Novakom i sa Rodžerom. Osećam se srećnim zbog toga jer su me i jedan i drugi primorali da budem bolji igrač. Istovremeno, karijeru sam proveo igrajući sa dvojicom najboljih igrača u istoriji, verovatno uz mene, Rod Lejvara... To je vrlo zahtevno. Posebni su bili svi momenti koje sam sa Novakom podelio na terenu, biće ovo još jedna epizoda", kazao je Nadal i dodao:

"Bez rivala za koje osećate da su u pojedinim momentima bolji od vas, kao što su za mene Novak, Rodžer, nekada i Endi, bez njih nema napretka. Kada su vam protivnici takvi, lakše vam je i da shvatite na čemu treba da radite. To je glavni razlog zašto smo još ovde, jer smo gurali jedni druge tokom godina."

Na pitanje šta bi moglo da presudi u finalu, s obzirom na to da su obojica ostvaili fantastične pobede u finalima, Španac je rekao:

"Pronalazio sam rešenje za Novaka tokom karijere, ali je i on uspevao da nadigra mene. Reč je o momentu. Kada igra najbolje što može, vrlo ga je teško pobediti. Kada sam ja na najvišem nivo, onda sam vrlo težak rival. Zavisi i od podloge, takođe. Biće težak meč, kao što je i uvek protiv Novaka. Moraću da budem maksimalno spreman. Ipak, vrlo sam motivisan kada igram protiv takvog igrača, momka koji je prvi na svetu i koji je toliko dobar. Uzbuđen sam."

Ukoliko osvoji trofej, Nadal se će se na večitoj listi značajno približiti Federeru koji ima 20 Gren slem titula.

"Ne razmišljam o tome. Volim da radim stavari na svoj način. Kad završim karijeru, videću gde sam u odnosu na Rodžera i Novaka. Moj cilj je uvek isti, da budem srećan u onome što radim. Zadovoljan sam svojom karijerom."

Pre turnira u Melburnu, Nadal je poslednji takmičarski meč odigrao na US Openu, posle čega je imao problema sa povredama kolena, trbušnih mišića i skočnog zgloba...

"Jesam iznenađen kako sam se pokazao na ovom turniru. Više zadovoljan nego iznenađen. Odlično sam radio sa svojim timom. Osećam da sam igrao dobro i pre početka turnira. Rekao sam na konferenciji za medije da se osećam odlično", dodao je Španac na kraju.

Veliko finale Australijan opena na programu je u nedelju od 9.30.

Kurir sport/SK

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track