SENZACIJA IZ ŽITIŠTA BEZ SNAGE ZA PODVIG: FMP lako do polufinala Kupa, čeka Partizan ili Novi Pazar
Foto: Starsport©

počeo turnir u nišu

SENZACIJA IZ ŽITIŠTA BEZ SNAGE ZA PODVIG: FMP lako do polufinala Kupa, čeka Partizan ili Novi Pazar

Košarka -

Košarkaši FMP-a lako su izašli na kraj sa klubom Sveti Đorđe u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća pobedom od 112:58.

1 / 10 Foto: Starsport©

Tim iz Žitišta pružao je solidan otpor na startu i pogodio sedam trojki u prvih deset minuta, te se zadržao u egalu pri rezultatu 23:23. FMP se ubrzo odlepio i drugu deonicu dobio sa 31:11, a ništa bolje po tim iz Žitišta nije bilo bolje u nastavku.

Član ABA lige je pokazao nadmoć nad srpskim trećeligašem, i u trećoj i četvrtoj deonici postigao po 29 poena, a u tim periodima protivniku prepustio devet, to jest 15.

FMP se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela između Partizana i Novog Pazara, a taj duel je na programu u četvrtak od 19.30 časova.

Podsetimo, u borbi za plasman na završni turnir u Nišu igrači Svetog Đorđa su porazili Vojvodinu sa 98:82 u borbi za plasman u završnicu Kupa Radivoja Koraća i na taj način po prvi put vinuo ovo bantsko selo na košarkašku mapu Srbije, iako je u Kupu Vojvodine (iz kog obe finaliste idu u kvalifikacije za nacionalni Kup) od istog tima poražen.

Košarkaši Svetog Đorđa tako su postali prva ekipa iz trećeg nacionalnog košarkaškog ranga koja je uspela da se dokopa četvrtfinala nacionalnog kupa, gde će snage upravo ovog četvrtka od 17 časova odmeriti sa, za njihove pojmove, velikim FMP iz Železnika.

Ovaj klub nastao je pre 40 godina kako bi se takmičio u lokalnoj "beton" ligi i borio za sredinu tabele sa komšijskim, takođe malim klubovima. Sada je u Prvoj srpskoj Ligi i sa skorom 16-0 glavni je kandidat za ulazak u Prvu B ligu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track