ZVEZDA ILI PARTIZAN? Večeras majstorica za finale ABA lige
Foto: Starsport©

ODLUČUJUĆI MEČ

ZVEZDA ILI PARTIZAN? Večeras majstorica za finale ABA lige

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju treći, odlučujući meč za plasman u finale plej-ofa ABA lige i najvažniji derbi ove sezone.

Šesti duel večitih rivala u sezoni, koji je u čak pet puta završen na "jednu loptu", imao je vrelu uvertiru "ratom saopštenjima" između dva kluba, ali i provokacijama na konferencijama za medije trenera Andree Trinkijerija i Milana Tomića.

Jasno je da je ulog veliki - nastavak borbe za trofej šampiona ABA lige i za povratak u Evroligu, a, kako je to Trinkijeri slikovito objasnio, samo jedan bokser dobija u ringu hale "Aleksandar Nikolić".

"Daću sve od sebe da nas u ringu ne bace u konopce, da držimo gard, ali i da zadamo neki udarac. Šta god bude, nećemo baciti peškir, borićemo se muški jer branimo čast velike ekipe u evropskoj košarci. Pokušaće da nas nokautiraju odmah i moramo se pripremiti da izdržimo, kao Roki Marćano", u svom stilu je najavio meč Trinkijeri.

To je to, ko danas (18.00) pobedi ide u finale ABA lige i bori se za Evroligu! Zvezda čeka Partizan u krcatom Pioniru i favorit je s kvotom 1,45, dok je na crno-bele kvota 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crvena zvezda - Partizan.

S druge strane, trener Zvezde Milan Tomić ističe da Partizan sprema psihološku igranku i da njegov tim neće nasesti na provokacije.

"Pred nama je najbitniji trenutak u sezoni, igramo jedan od finala. Svi smo svesni da je bitan meč i da moramo da pobedimo. Želimo da se koncentrišemo samo na teren, a sa druge strane prave se igranke koje mogu da utiču i hoću da izolujem tim iz smešnih stvari. S druge strane se pravi pritisak, ali su se prevarili, na njima je veći", poručio je Tomić.

Pobednik meča večitih rivala u finalu čeka boljeg iz, takođe, majstorice Cedevite i podgoričke Budućnosti u sutrašnjem meču u Zagrebu.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track