NA ROBIJU! MILAN KALINIĆ MORA U ZATVOR: Čeka ga 60 dana zbog prebijanja na utakmici? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen

Ružna strana derbija

NA ROBIJU! MILAN KALINIĆ MORA U ZATVOR: Čeka ga 60 dana zbog prebijanja na utakmici? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Košarka -

Ako se bude primenjivao Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Milan Kalinić će odgovarati za prebijanje Dalibora Krkovića

Skandal pre početka večitog košarkaškog derbija mogao bi da dobije epilog na sudu! Milana Kalinića čeka 30 do 60 dana robije zbog brutalnog prebijanja jednog čoveka i to na parketu dvorane Pionir!

Jezive i nedopustive scene za ulicu, a ne mesto na kome se odvija sportski događaj... Čovek sa kojim se Kalinić potukao je Dalibor Krković, nekadašnji funkcioner Crvene zvezde i privrednik i lokalni političar iz Kule. Kako saznajemo, do sukoba je došlo zbog mesta za sedenje pored terena. Krković je sedeo u stolici koja je bila namenjena Kaliniću, zbog čega je došlo do rasprave između njih dvojice.

foto: @starsport

Potom se uključio je i Marko Pavlović, direktor marketinga Zvezde. Došlo je do psovki, koje su kulminirale tučom! Prvo je Krković uradio Pavlovića, a onda je Kalinić izgubio kompas i krenuo da brutalno tuče Krkovića. Prava je sreća da su tu našao Dragan Šutanovac, koji je odvukao Kalinića i time sprečio još krvaviji sukob. Krković je krvave glave napustio dvoranu, dok je poznati glumac ostao da navija i prati meč do kraja?!

Pogledajte snimak prebijanja

- Bravo, gospodo! Kakav ste primer dali omladini, klincima koji su bili tu pored njih (mladi košarkaši Zvezde), a zaduženi su za brisanje parketa. Kakvi maniri. Tačno vam je i mesto u prvom redu. Doduše, ne Pionira, nego zatvora - jedan je od komentara na društvenim mrežama vezano za ovaj incident.

foto: Beta/Branislav Božić

Ako se bude primenjivalo samo ono što piše u zakonu Republike Srbije, akteri ovog sramnog događaja završiće iza rešetaka.

foto: @starsport

U članu 23. Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim objektima piše:

- Kaznom zatvora od trideset do šezdeset dana i novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako:

foto: Printscreen

1. a) fizički napada učesnike na sportskoj priredbi ili učestvuje u fizičkom obračunu na sportskoj priredbi.

Dakle, sve je jasno. Dodaćemo, ovakvim ljudima nije mesto u dvoranama i na stadionima. Tako bi i sankcija sa te strane trebalo da postoji.

Pitanje

Zašto Kalinić nije priveden?!

Potpuno je nejasno kako je Milan Kalinić seo posle tuče na svoje mesto pored terena i mirno pratio derbi. Kao da se ništa nije dogodilo. Postavlja se pitanje zašto glumac nije momentalno priveden zbog tuče nasred sportskog borilišta?! Kada se navijači potuku odmah slede hapšenja, ostaje nejasno zašto čovek koji se tukao na parketu i pustio čoveku krv nije priveden u policijsku stanicu.

Oglasio se glumac

KALINIĆ: NISAM MOGAO DRUGAČIJE DA ODREAGUJEM

Dan posle jezivih dešavanja u Pioniru oglasio se Milan Kalinić.

- Svako nasilje treba osuditi, ceo život se trudim to da izbegnem i uspešno sam to radio, ali nekada dođete u situaciju kada ste priterani uz ćošak i morate da odreagujete - rekao je glumac na TV Pink i dodao:

- Od ovoga su napravili nešto što nema veze sa životom. Nekada morate odgovoriti na primitivizam i agresiju, jer drugačije ne možete da se odbranite. Nisam ja bio učesnik sukoba, ja sam bio upleten, jer je bio u pitanju moj odličan prijatelj. Kada neko napadne mog prijatelja, ne mogu drugačije da odreagujem. To je bio odgovor na nasilje. Mnogi lažni moralisti sada pričaju da sam javna ličnost, da dajem primer mladima. Ja apsolutno svime dajem primer mladima. Daj bože da svi vode život na način kao što ga ja vodim.

Saznajemo

POSLE DERBIJA OTIŠAO U KAFANU

Veče posle derbija u kojem je bio akter incidenta, Milan Kalinić je snimljen kako se provodi u jednom prestoničkom restoranu. Do zaključenja ovog izdanja novina njegov telefon bio je nedostupan.

( Kurir / Miloš Bjelinić )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track