VLADE DIVAC PECNUO ZVEZDAŠE: U Srbiji postoje dva kluba, Partizan u kojem sam ja igrao, i onaj drugi KOJI NIJE BAŠ DOBAR!
Foto: Printscreen

u svom stilu

VLADE DIVAC PECNUO ZVEZDAŠE: U Srbiji postoje dva kluba, Partizan u kojem sam ja igrao, i onaj drugi KOJI NIJE BAŠ DOBAR!

Košarka -


Legendarni košarkaš Vlade Divac primljen je u Kuću slavnih u Springfildu, a govoreći o svemu po povratku u Sakramento gde je danas generalni menadžer Kingsa, Vlade je između ostalog pomenuo i beogradske rivale.

On je tom prilikom odao priznanje Partizanu, kao klubu u kome je napravio prve profesionalne korake i afirmisao se u evropskim okvirima, a osvrnuo se i na "večitog" rivala crno-belih.

"Moram da pomenem i klub za koji sam igrao u domovini. Taj tim, beogradski Partizan, nastavlja da i dan danas proizvodi igrače za NBA. Bogdan je jedan od njih, a Peđa (Stojaković) i Beli (Nemanja Bjelica) su igrali za onaj drugi klub. Taj klub nije dobar", nasmešio se Vlade i odmahnuo rukom.

Divac je igrao i za Crvenu zvedu tokom "lokauta" u NBA, u sezoni 1998/99, kada je u Evroligi nastupio u mečevima protiv Žalgirisa i Orteza. On se kasnije pokajao zbog toga, a u svoju odbranu izjavio je da je najljućem rivalu "izbio" iz kase više stotina hiljada dolara za tako mali broj nastupa.

Zvezdini navijači su u vreme kada je Vlade Divac sa Predragom Danilovićem bio na čelu Partizana pevali pesmu:

"Delije, Delije, ajmo svi u glas, Partizanov predsednik igr'o je za nas!"

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track