REMI SRBIJE SA BRAZILOM: Ma kakva samba, daj opleti kolce!
Foto: Ana Paunković

Mundijal srednjoškolaca

REMI SRBIJE SA BRAZILOM: Ma kakva samba, daj opleti kolce!

Fudbal -

Kakav spektakl u Beogradu! Srbija i Brazil su odigrali fudbalsku utakmicu. Iako je bio u pitanju meč u okviru Svetskog prvenstva srednjoškolaca, sama imena rivala napravila su događaj za pamćenje na stadionu Brodarca. Rezultat, fantastičnih - 1:1. Najveća svetska fudbalska sila zaustavljena je pokraj Save.

Pre nego što se zakotrljala lopta, Južnoamerikanci su se uz zvuke sambe spremali za meč. Usledio je odgovor u vidu kolceta koje su opleli "orlići"! Kakva je to bila genijalna scena! Brazilci se spremaju uz sambu, Srbi uz kolo. Kad se završila ta sjajna predigra, došlo je vreme da vidimo šta znaju učenici srednjih škola iz Srbije i Brazila. Znaju mnogo!

foto: Ana Paunković

Naši klinci su plesali po terenu. A ljudi se na tribinama su pitali:

- Izvin'te, otkad je Brazil u crvenim dresovima?

Ako se još zna da su srpski fudbaleri mlađi od rivala godinu ili dve, jasno je koliki je ovo uspeh. Da dodamo da je pravdu delio sudija iz Slovenije. Bio je na visini zadatka, tačno se videlo da je posvećen maksimalno svom poslu i da u

foto: Ana Paunković

Beograd nije došao da luduje po splavovima, već da deli pravdu. Momci koji nose dres Srbije učenici su Hemijsko-tehničke škole iz Subotice, a sa klupe ih predvodi Arpad Nađ Varjaš.

foto: Ana Paunković

Na školskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji učestvuju 24 reprezentacije u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Utakmice se igraju na čak 10 stadiona širom Beograda, dva puta po 30 minuta.

Na kraju čarke

Ipak, lepu sliku s utakmice Srbije i Brazila na kraju meča pokvarili su gosti. Nervozni što nisu pobedili, Brazilci su nasrnuli na naše igrače. Srećom, većih incidenata nije bilo.

Kurir sport/Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track