Najnovije vesti

UZDRMANI SU TEMELJI LIGE! Direktor ABA lige otkriva šta se dešavalo kada su se košarkaši Budućnosti povukli sa terena!
Foto: Starsport©

odnos budućnosti i zvezde nije normalan

UZDRMANI SU TEMELJI LIGE! Direktor ABA lige otkriva šta se dešavalo kada su se košarkaši Budućnosti povukli sa terena!

Košarka

Krešimir Novosel, direktor ABA lige ne krije da su incidenti koji su obeležili finalnu seriju takmičenja ozbiljno uzdrmali temelje regionalne lige.

Novosel za "Novosti" kaže da su slike nasilja iz Podgorice i Beograda ozbiljan udarac za ABA ligu.

 

"Uzdrmani su temelji lige, moramo da delujemo da se ne bi događale još gore stvari. Prošle godine je bilo prilično gadno, ove je mnogo gadnije. Međutim, ABA ligu ne čine samo ova dva kluba. Tu su i ostali, takođe i 12 klubova ABA 2 lige. Imaćemo zasedanje skupštine najkasnije do polovine maja, što je prilika da nađemo način da u budućnosti zadržimo dešavanja na utakmicama u granicama sporta. To je u neku ruku i pitanje opstanka ABA lige", rekao je Novosel.

 

Novosel otkriva šta se dešavalo tokom jednosatnog prekida pre početka pete utakmice.

 

"Neke stvari su prevazišle sport, nemaju veze sa normalnim relacijama. Odnos Crvene zvezde i Budućnosti je sve samo nije normalan. Da bismo ubuduće izbegli ovakve scene, neophodno je da taj odnos vratimo u normalne tokove. Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana. Osim mene, bili su prisutni i predsednik lige Dodik i sportski direktor Čabarkapa. U dogovoru sa sudijama, odlučeno je da se isprazni deo partera kraj klupe Budućnosti i da se u tom delu postave redari i žandarmerija. Budućnost je zahtevala i neke druge stvari, ali u tim situacijama je sveto pismo ono što odluči glavni sudija utakmice. Dao je gostujućem timu rok od nekoliko minuta da izađe na teren. Da se to nije desilo, zna se kakve bi bile konsekvence po propozicijama ne samo ABA lige već bilo koje druge lige.", rekao je Novosel.

 

Kurir sport/Večernje novosti

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...